Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA, CUMHURBAŞKANI’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KONYA, CUMHURBAŞKANI’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Konya yıllardır Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en güzel şekilde ağırlamakta. 
Ama Allah için dün Konya, Konyalılar ve Konya’da yaşayanlar olarak ilk defa böylesine güzel, eksiksiz, mükemmel bir şekilde ev sahipliği yaptık.
Ve dün beklenen o gün geldi.
Cumhurbaşkanımızın resmi açılış törenlerine kadar olan kısmını bugün, daha sonraki temaslar ve kulisleri de inşallah daha sonra yazmak üzere kısa kısa değerlendirmeler yapalım. 
POLİS VE GÜVENLİK GÜÇLERİ 
EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDI
Şehir son 10 gündür güvenlik açısından olağan üstü günler yaşadı. Her ne kadar hep “Huzur şehriyiz” desek de suyun uyuyup düşmanın uyumadığı bu günlerde polisinden, askerine, askerinden MİT’i görevlilerine kadar tek yürek olarak Cumhurbaşkanın gelişinden uğurlanışına kadar olumsuz bir tek durum dahi yaşanmasına fırsat vermediler. 
Ve belki de dün gece ilk defa müdürü, amiri hatta en alt birimdeki görevliler yataklarında rahat uyuma şansını buldular.
MİTİNG COŞKUSU VARDI
 Ama doğru ama yanlış. 
Ülke yavaş yavaş seçim atmosferine doğru gidiyor. 
Dün miting öncesi ve meydanda gördüklerimiz Konya açısından en güzellerine layıktı. 
Bu organizasyon için Büyükşehir merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay ile tüm ilçeler görevlerini en iyi şeklinde yaptılar. Dolayısıyla Musa Arat ve ekibi nerede ise kusursuz bir organizasyona imza attılar.
TAHİR BAŞKAN BÜYÜK SİYASETÇİ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Akyürek böylesine kritik bu hafta içinde mecburen iki gün Ankara’da kalmak zorundaydı. Konya’yı Ankara’dan izleme şansını yakaladı. Meydanda ise yaptığı öz konuşma ile yine en başta Cumhurbaşkanı’nın gözünde ve gönlündeki yerini sağlama aldı. 
VALİ CANBOLAT TAM BİR DEVLET ADAMI KİMLİĞİNİ KORUDU
Vali Yakup Canbolat tüm bu işlerin 1 numarası olarak her başarılı adımın ardından sessiz de olsa haklı gururu yaşadı. Meydanda halka hitap ederken de o ağır Devlet adamı kimliği içinde az ama öz cümlelerle takdir topluyordu.
DAVUTOĞLU SİYASETİ ÖZLEMİŞ
64. Hükümetin Başbakanı Davutoğlu’nun konuşma yapmak için mikrofona çağrılması ile on binlerin sesi bir anda yankılandı. Demek ki Davutoğlu için siyasetten uzak, hesabı kitabı olmayan sade vatandaşın gönlünde o tarifsiz sevgi hâlâ canlılığını koruyordu. Sayın Davutoğlu dinlerken, kendisinin de siyaseti nasıl özlediğini gördük. Gerçi konuşmayı uzattıkça arkadan Sayın Cumhurbaşkanı’nın kızmasından da endişe etmedik değildik. 
Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamlı tarihi Konya ziyaretinde Davutoğlu hep sağ yanında bulundurması Emine Hanım’ın da Sare Hanımla yan yana olması araya fitne sokmak isteyen münafıklara da en güzel cevap oluyordu.       
Tabii farkında iseniz bu meydanın ismi artık Kılıçarslan Meydanı oldu. Hani biz Konyalılar olarak Davutoğlu Başbakanlığı zamanında Konya’ya ne yaptı, yapmadı, yapamadı tartışmalarını yaparken eski adı Kent Meydanı olan yerin bu ismi Sayın Davutoğlu’nun direkt talimatı ile değişmişti.
CUMHURBAŞKANI ÖNEMLİ İŞARETİ VERDİ
Bilen biliyor ki Sayın Cumhurbaşkanının bu ülkede en çok sevdiği iki şehir var biri İstanbul biri ise Konya. 
Sayın Cumhurbaşkanı dün yine mutlu ve huzur doluydu. Temaslarında, konuşmalarında mimiklerinde bunu rahatça görebiliyordunuz.
Yalnız Sayın Erdoğan meydanda yaptığı konuşmada bazı detayları çaktırmadan verdi. 
Mesela…
Mesela patinaj yapmayın, yaptırmayın diye birilerini uyardı. Bence bu tarihi bir cümleydi.
Yürümek, koşmak yerine patinaj yapmak, yaptırmak artık bizler için hainlik ile eş tutulabilecek kadar önemli bir olgu haline gelmiştir. 
İki, Türkiye ve dünya için uyardı, yakın zamanda birileri yeni yapacaklarımızı görecek dedi. 
Şimdi hep birlikte iki üç hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacaklarını bekleyelim.
…………
Sonuçta biz Cumhurbaşkanımızı Belediyeye doğru uğurlarken bu satırları yazmak için bilgisayarımızın karşısına geçiyorduk. 
Şehir olarak huzurlu idik mutlu idik dahası gururluyduk.
İnşallah bundan sonra da hep birlikte hep böyle oluruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Gurur duygularını saklamaya yarar onları hissetmeye engel olamaz.

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 
Şehir olarak devlet adamlarını ve ülkeyi yönetenleri ağırlamanın şehre ve insanımıza kazandırdıklarını kazandıracaklarını idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR