Konya dev projeye talip

Konya dev projeye talip
3 ayrı bakanlık tarafından desteklenen “Milli Savunma ve Ulusal Çıkarlar Projesi” kapsamında kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Huğlu-Üzümlü’ye kurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekleniyor

3 ayrı bakanlık tarafından desteklenen “Milli Savunma ve Ulusal Çıkarlar Projesi” kapsamında kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Huğlu-Üzümlü’ye kurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekleniyor

SİLAH İHTİSAS OSB KURULACAK

Türkiye’nin en önemli tüfek üretim merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü, güçlerini “milli savunma sanayi” için birleştirirken, hazırlanan Silah İhtisas Sanayi projesi onaylanırsa Konya, “İkinci Marmara” olma rüyası yolunda önemli bir adım atacak. 3 ayrı bakanlık tarafından desteklenen “Milli Savunma ve Ulusal Çıkarlar Projesi” kapsamında Ankara, Konya ya da Eskişehir illerinden birisinde yerli ve milli silah üretimi için Silah İhtisas Organize Sanayi kurulması planlanıyor. Huğlu-Üzümlü kozunu elinde bulunduran Konya milli silahların üretimlerine talip.

GÖZLER ERDOĞAN’A ÇEVRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen projeye KOP, Selçuk Üniversitesi, Sanayi Odası ve MEVKA koordinasyonunda destek veren Konya; ihtisas silah sanayi ile savunma sanayinde söz sahibi olmak amacında. AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız tarafından da bizzat takip edilen proje içen gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Referandum öncesinde son mitingi 14 Nisan’da Konya’da yapacak olan Erdoğan’ın müjde vermesi bekleniyor.

MERDİVEN ALTINI DA BİTİRECEK

Silah üretiminde ülke çapında söz sahibi olan ve av tüfeği üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Huğlu ve Üzümlü yüz yılı aşan engin üretim deneyimiyle savunma sanayine göz kırpıyor. Milli Savunma ve Ulusal Çıkarlar Projesi kapsamında Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi bölgede hayata geçirilirse hem Üzümlü ve Huğlu arasında yıllardır süregelen ayrılık ortadan kalkacak hem de üretim kontrol altına girerek merdiven altı ve kaçak silah üretiminin önüne geçilecek.

YİVLİ TÜFEK ÜRETİMİ KRİTİK EŞİK

AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Huğlu ve Üzümlü beldelerinde yivli af tüfeği üretileceğinin müjdesini vermişti. Bölgenin savunma sanayine girebilmesi adına ilk kritik eşik olarak kabul edilen “yivli silah” üretiminin önünün açılmasıyla Üzümlü ve Huğlu’nun ülkemiz savunma sanayiine katkısının artırılması amaçlanıyor.

15 TEMMUZ SİLAH İHTİSAS OSB

Bölge için geliştirilen projeler kapsamsında ilk olarak Üzümlü ve Huğlu arasında Şehir ömer Halisdemir Caddesi açılması ve akabinde “15 Temmuz Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” adı verilecek silah sanayi üssünün konuşlandırılması planlanıyor.

Konya’nın ufkunu değiştirecek, şehrin “sanayi devi” olma yolunda önünü açacak projeye toplumun her kesiminden büyük destek verilmesi ve Konya’nın tüm dinamikleri ile bu proje için güçbirliği yapması gerekiyor.

TÜM PROELER HAZIRLANDI

Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için fizibilite çalışmaları tamamlanırken, şematik mekansal gelişim planı da çıkarıldı. Buna göre Beyşehir-Derebucak-Yenişarbademli yolu üzerinde projelendirilen çalışma ile imalat parselleri, silah mükemmeliyet merkezi, kaplama tesisi, arıtma tesisi, silah ve mühimmat müzesi ve CIP Test Merkezi kurulması planlanıyor. Projede ayrıca yeşil alan, sosyal ve spor tesisleri ile sağlık merkezi ve cami de var.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.