Konya egzotik tatile merak sardı

Konya egzotik tatile merak sardı
Turizmci Seyit İbrahim Durmuş, Konya’nın son dönemdeki dış turizm gözdesinin Kamboçya, Vietnam ve Küba gibi egzotik turlar olduğunu söyledi. Gençler tercihi ise İtalya ve İspanya kıyıları…

AVRUPA ve UZAK DOĞU

TURLARI İLGİ ÇEKİYOR

PUSULA TV’ye konuk olan Turizmci Seyit İbrahim Durmuş, Konya’nın turizmdeki yönelimini açıkladı. “Yeni nesil İtalya ve İspanya kıyılarına rağbet göstermekte. Bunun yanı sıra son dönemde eskiye olan özlem ve teknolojinin bizi yormasından dolayı Kamboçya, Vieatnam ve Küba gibi egzotik programlar daha çok ilgi görüyor” diyen Durmuş, “Balayı dışında 30 kişilik ekiplerle Maldivler Turu düzenliyoruz. İç savaş öncesi Suriye’ye rağbet vardı şuna için Avrupa ve Uzak Doğu ilgi çekiyor” dedi.

venedik-italya-810x540.jpg

KONYA’NIN TERCİHİ İTALYA VE KAMBOÇYA

Turizmci Seyit İbrahim Durmuş ise sektöre dahil çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.  Turizm sektörüne 2005 yılında başladığını ve 2011’de kendi şirketlerini kurarak yola devam ettiklerini belirten Durmuş, “Sektöre ilk girdiğimde yıl 2005’te. O dönem insanların arabalarına binip yola çıktığı ve nasıl olsa yer buluruz mantığıyla hareket ettiği bir dönemdi. Sonrasında rezervasyon kültürü aşılanmaya başlandı. Acentelerin önemi ve sağladığı konforun farkına varıldı. Konya’da da acente mantığı yerleşince biz de kendi firmamızı açmaya karar verdik ve 2011’de Argeon Tur ismiyle sektördeki yerimizi aldık. Şu anda Antalya ve İzmir şubeleri ve lüks hac turları yapan firmalarımızla yola devam ediyoruz” dedi.

KAFİLELERLE MALDİVLER TURU

Konya’nın turizm önceliklerine de değinen Seyit İbrahim Durmuş, “Öncelikle Avrupa Birliği’ne girdik gireceğiz mevzusundan dolayı Avrupa’ya ilgi vardı. Yeni nesil İtalya ve İspanya kıyılarına rağbet göstermekte. Bunun yanı sıra son dönemde eskiye olan özlem ve teknolojinin bizi yormasından dolayı Kamboçya, Vieatnam ve Küba gibi egzotik programlar daha çok ilgi görüyor. Balayı dışında 30 kişilik ekiple Maldivler Turu düzenliyoruz. Özetle iç savaş öncesi Suriye’ye rağbet vardı şuna için Avrupa ve Uzak Doğu ilgi çekiyor” diye konuştu.

egzotik-tatil-(2).jpg

AVRUPA YAPAY, UZAK DOĞU DOĞAL

Son olarak turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmemesinden yakınan Durmuş, şöyle konuştu: “İtalya’dan 18-21 yaş gençleri getirdik. Güney Afrika’dan üst düzey insanları Konya-Kapadokya turları düzenliyoruz. Bu insanlar Konya’ya gelinde 6-7 bin dolar para bırakıyor. Turizm bizim şehrimizde hatta ülkemizde çok daha yavaş gelişiyor. Avrupa’da doğal güzelliği olan bir tane Avrupa ülkesi yok. Uzak Doğu’da doğal güzellik söz konusu ama Avrupa tamamen yapay. Ama insanlar o yapay şehirleri çok iyi pazarlıyor. Demir yığını Eiffel Kulesi’ne milyonlarca insan gidiyor. Tabi bunun yanı sıra siyasi faktörler de söz konusu. Avrupa’da ne kadar tanıtım yaparsak yapalım insanlar dönüp bakmıyor. Biraz da tarihi etkilerle geçmişten bu yana bize karşı mesafeliler. Venedik’te kokudan duramazsın ama milyonlarca insan oraya gidiyor. Biz de dünya cenneti yerler var ama tesis yok. İnsanların kalacağı yer yok, çay kahve içip, yemek yiyip geri dönüyorlar. Çünkü doğal güzelliklerin etrafı sit alanı ve çivi çakmak bile yasak. Bu noktada bir şeyler yapılabilir. Turizm potansiyelini değerlendirsek, sadece turizm gelirleriyle dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline geliriz. Bugün Yunanistan bile ekonomik krizde turizm gelirleriyle ayakta durabiliyor. Bu maden iyi işlenmeli ve Türkiye turizm potansiyelinden hak ettiği payı almalı.” (www.pusulahaber.com.tr)

14f5bf1b-3742-48a7-9b3c-54c7adf0e291-003.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.