Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden kamuoyuna duyuru

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden kamuoyuna duyuru
Konya Gazeteciler Cemiyeti, son günlerde Konya Valisi Yakup Canbolat’ı hedef alan açıklamalar sonrası bir basın bildirisi yayımladı

Kamuoyuna Duyuru

 

Son birkaç günde,15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Konya basınının ve devleti temsil eden Sayın Vali’nin üzerinden hedefi tarafımızca malum bir tartışma yaşandığı gözlenmektedir.

 

Bu hususa ilişkin Konya basın geleneğine aykırı, devletin itibarî ve milletin bütünlüğü genel yaklaşımından uzak açıklama ve yayınlara katılmıyoruz. Konya basının takdire şayan Vakarlı duruşunu gölgeleyen adımları endişe, üzüntü ve tepki ile takip ediyoruz.

 

Bu vesileyle şu hususların kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda olduğunu mülahaza ediyoruz

 

1-Konya Valisi Sayın Yakup Canbolat 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde yüreğini ve gövdesini işgalcilere karşı koymuş ve kendisinden bekleneni yapmıştır. 15 Temmuz 2017 anma etkinliklerinde de Sayın Vali’nin ne kadar hassas davrandığı herkesin malumudur.

 

2-Konunun bizi ilgilendiren boyutu ise; söz konusu açıklamalarda Konya basını adına bizim katılmadığımız görüşler ifade edilmektedir. Konya basınını temsil konusunda bir ölçü ortaya koymak gerekirse; Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin yaşı, devletin ilgili kurumlarında temsili ve üye sayısının fazlalığı ortadadır.

 

Dolayısıyla Konya basını adına yapılan bu açıklamalara katılmadığımızı,devlet yetkililerinin konuya ilişkin duruşunun yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla deklare ederiz..

 

 

Konya Gazeteciler Cemiyeti

Yönetim Kurulu

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.