Konya iş dünyasından darbe girişimine tepki

Konya iş dünyasından darbe girişimine tepki
Konya iş dünyası bir araya gelerek 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Vekili ve İpekyolu Derneği Başkanı Tahir Şahin, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, DERSİAD Konya Şube Başkanı Musa Özkan, SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Vehbi Demirci, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, KOSGİAD Başkanı Ali Gürbüz Dayıoğlugil, TÜRSAB Bölge Başkanı Kazım Yanar katıldı.
Konya İş Dünyası adına konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, milli iradeyi korurken şehit düşen güvenlik görevlilerine ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Korkunç bir terör saldırısıdır"
Başkan Şimşek, Türk Milleti’nin, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşananları ve bu geceyi yaşatanları hiçbir zaman unutmayacağını belirterek, “Emirlerini milletin iradesinden değil, ülkemizi karıştırmak ve büyümesine engel olmak isteyen uluslararası güç odakları ve hain şebekelerden alan cuntacılar darbe girişiminde bulunarak, başta Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamış ve masum vatandaşlara ateş açarak korkunç bir terör saldırısına dönüştürmüştür. Yapılan bu kanlı eylem, devletimizin ve milletimizin kahramanca direnişi sonucu başarılı operasyonlarla püskürtülmüştür. İş dünyasının temsilcileri olarak, bugün de cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanında olduğumuzu ilan etmek istiyoruz” dedi.
Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan vatandaşların, yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmadığını aynı zamanda 'Türkiye’de darbe' deyimine son verdiğine değinerek, “Bu bakımdan 15 Temmuz, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da Milli İrade Bayramı olmuştur. Bu süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımızı cesaretlendirmiştir. Yine, darbeye kalkışanlara tek bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK’larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna, demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, emniyet güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Geceye yenilmeyen her insana ödül bir sabah vardır"
Başkan Şimşek, Türk milletinin birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunu bütün dünyaya bir defa daha göstermiş olduğunu ve göstermeye devam edeceğine de değinerek, “Milletimizin, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde kalması önemlidir. Gün milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bütün vatandaşlarımızı evlerine, işyerlerine, araçlarına bayrak asmaya ve meydanları boş bırakmamaya davet ediyoruz. Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır. Allah yar ve yardımcımız olsun, bu millete bir daha karanlık geceler göstermesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.