Konya İY sıkıntılara rağmen başardı

Konya İY sıkıntılara rağmen başardı
Pusula Web TV’de perşembe günü Pusula Gazetesi Spor Yazarı Hasan Durucan moderatörlüğünde yayınlanan Basın Tribünü'nün konuğu Konyaspor eski futbolcusu ve Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü Ramazan Karakurt oldu.

Pusula Web TV’de perşembe günü Pusula Gazetesi Spor Yazarı Hasan Durucan moderatörlüğünde yayınlanan Basın Tribünü'nün konuğu Konyaspor eski futbolcusu ve Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü Ramazan Karakurt oldu. Aynı zamanda Konya İdmanyurdu Bayan Futbol Takımı’nın yöneticisi olan Durucan ile takımın antrenörü Karakurt, bayan futbolu üzerine konuştular.

 

ÖĞRETMENDEN ÇOK ANA BABA GİBİYİZ

Bayan futboluna emek veren başarılı antrenör Konyaspor eski futbolcusu Ramazan Karakurt, öğretmenlik nedeniyle futbola sıkça ara vermek zorunda kaldığını belirterek, “Futbola, öğretmen olmam ve tayinlerimin farklı yerlere çıkması sebebiyle ara vermek zorunda kaldım. Futbolla aramızdaki bağ hiç kopmadı, istediğim kadar oynayamasam da antrenör oldum, amatör takımlarında görev aldım. Daha sonra bayan futbol takımı kurmayı düşündük. Konya'da ilk bayan futbol takımını biz kurduk. Öğrencilerimize bir öğretmenden çok ana baba gibi yaklaşıyoruz. Biz önce insan olabilmeyi, karakteri daha sonra sporcu nasıl olunur, onu öğretiyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-08-24-at-23.36.47.jpeg

HİÇ TRANSFER YAPMADIK

Dışarıdan transfer yapmaktansa oyuncu yetiştirmeye daha sıcak baktıklarını anımsatan Karakurt, şöyle devam etti: “Dışarıdan transfere çok sıcak bakmıyoruz. Yıldız takımdan öğrencileri alarak kendimiz yetiştiriyoruz. Ağaç yaşken eğilir. Şimdiye kadar hiç transfer yapmadık. Kendi içimizde yetiştirdiğimiz öğrencilere başka takımlardan teklifler geldi. Biz de geleceklerinin parlamasına destek oluyoruz. Şimdi profesyonel ligde ve altyapıda oynuyorlar. Hiç bir zaman evlatlarımızı sahipsiz bırakmadık. Bizden giden çocuklarımızın gideceği yeri, şartları iyice araştırdıktan sonra onay veriyoruz.”

KONYA'DA BAYAN FUTBOLU OLUR MU?

Karakurt, takımı ilk kurduklarında endişelendiklerini de belirtirken, şu anda endişelerini aştıklarını söyledi. Karakurt, ekonomik anlamda zorlandıklarını da dile getirerek, “En büyük korkumuz Konya'da bayan futbolu olur mu sorusuydu. Konya koruyucu bir şehir, bayanlar böyle bir projede yer almak istemeyebilirdi. Aileler de bizi tanıdıkça içleri rahat etti. Maddi sıkıntılar bizi çok zorluyor. Diğer takımların birçoğunu belediyeler destekliyor. Bizse kendi imkanlarımızla vasıta buluyoruz. Oradaki antrenörler, sizin sponsorunuz kim ya da siz çok mu zenginsiniz diye soruyor. Belediyenin bu noktada bize destek vermesini bekliyoruz. İş adamlarından bazıları destek verdi fakat yeterli olmuyor” dedi.  

whatsapp-image-2017-08-24-at-23.36.49.jpeg

OYUNCULARI TUTAMIYORUZ

Küçük yaşta çocukları futbola başlattıklarını belirten Karakurt, ilerleyen yıllarda oyuncuları tutmakta zorlandıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “En alt seviyeden öğrencilerimizi futbola başlatıyoruz. Öğrencilerimizle iyisiyle kötüsüyle 6 yıl geçiriyoruz. Bu süre zarfında iyi bir takım iskeleti oluşturuyoruz ancak üniversite zamanı geldiği zaman çocukları burada tutmak çok zor oluyor. Bizim en büyük endişemiz ise koskoca 6 yılın ardından üniversiteyi başka ilde kazanıp gitmeleri oluyor. Elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz. Maddi gücümüz elverse çocuklarımıza destek olarak Konya BESYO’da kalmalarını sağlayabilirdik.”

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.