"Konya kalbimizde bir numaradır"

"Konya kalbimizde bir numaradır"
Konyalı iş adamları İstanbul'da buluştu. MÜSİAD EXPO için İstanbul'a çıkarma yapan Müsiad Konya Şubesi yöneticileri KONSİAD üyeleriyle bir araya geldi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen MÜSİAD EXPO'nun 16'ncısı İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde devam ediyor. Fuara Konya'dan 14 firma katıldı. Müsiad Konya Şubesi yöneticileri de fuarı gezmek ve Konya firmalarının stantlarını ziyaret etmek için İstanbul'a çıkarma yaptı.

Lütfi Şimşek başkanlığındaki Konya heyeti gün boyu fuarda incelemelerde bulundu. Akşam ise İstanbul'daki Konyalı iş adamlarıyla bir buluşma organize edildi. Programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sunat Atun da katıldı. Konya buluşmasında ilk sözü İstanbul'da kurulu bulunan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Mustafa Büyükdede aldı. Müsiad Konya Şubesi başkan ve yöneticileriyle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Büyükdeded "İstanbul'da yaşayan Konyalılar olarak sizleri gördükçe kıvanç duyuyoruz. Sizinle birlikte olmak bizi her zaman mutlu ediyor. Bu birlik ve beraberliği iş dünyasına yansıtmak en büyük görevlerimizden biri olmalı! inşallah bundan sonra beraber büyük projelerin altına imza atılmasını istiyoruz. Güçleri birleştirelim. Birlikten kuvvet doğacaktır" dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de bu buluşmaların artık gelenekselleştiğini ve bundan çok keyif aldıklarını belirtti. Konuşmasında geçtiğimiz dönem yapılan Kıbrıs-Konya İş Konseyi çalıştayına da değinen Başkan Şimşek, Konya ile Kuzey Kıbrıs arasında bir hava köprüsü kurulması noktasında çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şimşek "Tahran-Konya-Kıbrıs hava köprüsü olursa çok daha iyi olacağını düşünüyoruz" dedi. İstanbul'da düzenlenen MÜSİAD EXPO'nun oldukça başarılı geçtiğini anlatan Şimşek "Konya'dan gelen MÜSİAD üyeleri olarak 14 firmamızla MÜSİAD EXPO'da yerimizi aldık. Metrekare anlamında şükürler olsun lider şube olduk. Ben buraya gelen, zaman ayıran, masraf eden üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Müsiad Konya'nın yüzünü ağarttılar." diye konuştu.



Programda son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sunat Atun konuştu.
Sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Konya ise benim ata vatanım. Konya bizim kalbimizde bir numaradır, bir tanedir. İkincisi yoktur" diyerek başlayan Atun, Konya- Kuzey Kıbrıs arasında hava köprüsü kurulması çalışmalarında adım adım sonuca ulaştıklarını ifade etti. Atun "Umut ediyorum bu yıl tamamlanmadan seferler başlayacak. İlk seferi de inşallah beraber yapacağız. Lütfi başkan ile öyle kararlaştırdık. Konya'nın MÜSİAD EXPO'ya güçlü katılımından dolayı da onur duydum" dedi.

İstanbul'daki Konya buluşması karşılıklı iştişarelerle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.