Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya kazandı

Konya kazandı

Dün Türkiye’nin 1 numaralı gündemi Konya idi. Hem de güzel ve övgü dolu haberler, görüntüler, fotoğraflar ve manşetlerle.

Dün Konya, Türkiye genelinde bir kez daha itibar kazandı. Dünyaya “Konya” ismi güzelliklerle duyuruldu. Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın her Konya’ya gelişi şehri bir tık yukarıya çekti. Çok şükür artık Konyalı bir Başbakanımız var.

Dün Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gücü ile Türkiye’yi yöneten isimler şehrimizde idi. Bu gelişin artılarını önümüzdeki günlerde daha iyi ve yakından görme imkânını bulacağız.

Konya inşallah “altın dönemini” yaşayacak.

“Yeni Konya” Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığında yeniden dizayn edilecek. İnşallah hayırlısı olur, bizler için, Konyalı için, Konya için iyi olur.

Biz dün bu satırları yazarken aldığımız istihbarata göre anormal bir son dakika değişikliği olmaz ise Başbakan Davutoğlu şehrimizdeki özel konutunda gece yarılarına kadar bunun çalışmasını yapacaktı.

Dün Konya çok şeyler kazandı.

Bu arada bazı meslektaşlarımızın dikkatinden kaçmış olabilir. Biz haber olarak sizlerle paylaştık. Kozağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin down sendromlu öğrencisi Mustafa Okan Tozan ile okul öğretmenleri İsmail Tuna ve Ali İhsan Aydoğan gardaki tören sırasında Cumhurbaşkanı’na ve eşi Emine Hanım’a ulaşarak sohbet edip, dertlerini anlattılar. Hem de fotoğraf çekme başarısını gösterdiler. Ben bu okulu, öğrencilerini ve öğretmenlerini Allah rızası için çok seviyorum.

Olaya sadece işin görünen faslı Konya-İstanbul hattı ile bakarsak yanılırız. İnşallah Konya’nın artılarını önümüzdeki günlerde net olarak ifade etme fırsatı buluruz.

Dün adına her şey çok güzeldi ama dünün bir de insanı üzen öncesi vardı.

Gar bölgesindeki tören çalışması için gar bir gün önceden ikinci saatlerinde trafiğe kapatıldı. Vay sen misin bunu yapan. İşte o andan itibaren Konya trafikte kilitlendi. Nalçacı’yı mı istersiniz, Beşyolu mu isterseniz ,Ankara yolunu mu istersiniz, Beyşehir Yolunu mu istersiniz, Öğretmenler evi bölgesini mi istersiniz……?

Nerede olursanız olun trafikte bitmiştiniz. Direksiyonda da olsanız yolcu koltuğunda da olsanız bittiniz.

İnsanlarımız dört-beş saat inanılmaz bir çile çektiler.

Polis alarmda idi. Her köşe de her kavşakta polisler çırpındı durdular.

Ama onlarında yapacağı bir şey yoktu ki. Çünkü trafik akmıyordu.

Çünkü sizim iki güne bir çırpışımız bunun içindi.

Bu koskoca ova da dümdüz topraklar üzerinde kurulu bulunan ve bu topraklar üzerinde gelişmesini sürdüren şehrin ne acıdır ki alternatif yolları yok.

Peki bu işleri yapanlar kendilerini hiç ambulansın içinde olduklarını düşünerek Allah rızası için empati yaptılar mı?

Ya yapabilirler mi?

Hadi şu mübarek günde günaha girmeyelim.

Ve “yapabilirler” diyerek kanaatimizi ifade edelim(!)..

Tabii bunun yanı sıra Konya dün için son 10 gündür alarmda idi.

Konya’da ana güzergahları bırakın sokak aralarında bile yere düşen kurumuş yaprak, turuncu insanlarımız tarafından anında yerden toplanıyordu. Turuncu insanlarımız nerede ise yaprakları havada yakalıyorlardı.

Sonuçta Konya dün bir kez daha kazandı. Tabii bunun yanında görünmeyen kazançlarının yanı sıra.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Özü doğru olanın, sözü de doğru olur

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İyi günlerin kıymetini bilebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR