Konya KHB, engellilere hizmette Türkiye ikincisi

Konya KHB, engellilere hizmette Türkiye ikincisi
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından sağlık tesislerinin engelli vatandaşların kullanımına yönelik sağlamış olduğu imkanların değerlendirildiği '2016 yılı Engelli Hizmetleri Verimlilik Sonuçları' açıklandı.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'nin engelli vatandaşlara verdiği hizmet ile Türkiye 2.'si olduğu bildirildi.

Konya KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 88 puan ile 2. olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle 2002 yılından itibaren Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ile başlayan sağlıkta dönüşümle birlikte, devletimiz bir takım engellerle karşılaşan hasta ve ailelerinin daha yakından farkına vardı. Engelli bireylerin hizmet alırken yaşamış oldukları sıkıntıların en aza indirilmesi, evde bakım hastalarına sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi şeklinde özetleyebileceğimiz yeni hizmet alanları oluşturuldu. Kurum tarafından 2015 yılında yapılan ilk değerlendirmede 68 puan alan genel sekreterliğimiz son yapılan değerlendirmede 83 puan alarak Türkiye 2.'si olmayı başardı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.