Konya Kitap Günleri Açılıyor

Konya Kitap Günleri Açılıyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 27 Mart Pazartesi günü açılarak 14 gün boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak Konya Kitap Günleri’ne bütün kitapseverleri davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 27 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Konya Kitap Günleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kitap Günleri ile Konya’nın 14 gün boyunca kitapla ve kültürle anılacağını belirterek, dolu dolu geçecek programlarla Konya’dan ve Konya dışından on binlerce kitapseveri ağırlayacaklarını ifade etti. Konya’nın bir eğitim, öğrenci ve kültür şehri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “O nedenle Konya kültürel hayatına katkı yapacak çok sayıda programı sürekli olarak organize etmemiz gerekiyor. Ramazan ayında dini yayınlar, diğer zamanlarda Konya Kitap Günleri düzenlemek şehirdeki kültürel haraketliliğe çok katkı yapıyor. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Konya Kitap Günleri’nde çok sayıda yazar okuyucu ile buluşmuş olacak” dedi. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile ön hazırlığını yaptıkları diğer bir çalışmanın da Çocuk Kitapları Fuarı düzenlemek olduğunu belirten Başkan Akyürek, bunu da yıl içinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

BÜTÜN KİTAPSEVERLER DAVETLİ

Programları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte düzenlediklerini kaydeden Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi’nde 27 Mart – 9 Nisan arası yapılacak Konya Kitap Günleri’ne bütün kitapseverleri davet etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı’nın Konya Kitap Günleri kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında sunum yaptığı basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ile basın yayın kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

AÇILIŞ 27 MART PAZARTESİ SAAT 14.00’DA

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 27 Mart Pazartesi günü saat 14.00’da açılışı gerçekleştirilecek ve 14 gün sürecek Konya Kitap Günleri’ne 90 yayınevi, 120 yazar katılacak. Program kapsamında konferans ve imza günü gibi 196 farklı etkinlik düzenlenecek. Konya Kitap Günleri, bu süreçte 09.00 - 21.00 saatleri arası ziyarete açık kalacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.