Konya Kitap Günleri Başladı

Konya Kitap Günleri Başladı
KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Eğitimevi Organizasyon'un düzenlediği "5. Konya Kitap Günleri" başladı.Konya Büyükşehir Belediye...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Eğitimevi Organizasyon'un düzenlediği "5. Konya Kitap Günleri" başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Konya'nın hem Selçuklu hem de Osmanlı döneminde, devletin kültür başkentlerinden olduğunu söyledi.

Konya'nın, düşünce ve edebiyat hayatına getirdiği zenginlikleri belediye olarak yaptıkları etkinliklerle sürdürdüklerini ifade eden Akyürek, "Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz 'Konya Kitap Günleri' de bu etkinliklerimizin başında yer alıyor. Şehrimiz, Kitap Günleri ile binlerce kitapla, onlarca yazarla buluşuyor." dedi.

Eğitimevi Organizasyon Genel Müdürü Ahmet Ali Ortadeveci de gelecek nesillere kültürün daha iyi tanıtılması amacıyla yapılan organizasyonlardan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Konya, Türkiye'nin en çok kitap okuyan illeri arasında. Türkiye'nin en büyük kitap organizasyonlarından birini burada yapmak da tesadüf değil." diye konuştu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde 9 Nisan'a kadar sürecek Konya Kitap Günleri'nin, onbinlerce kitap ve birçok ünlü yazarı kitapseverlerle buluşturması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.