Konya Sanayisi üs olma yolunda

Konya Sanayisi üs olma yolunda
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’nın sanayide önemli adımlar attığına dikkat çekerken “Konya sanayi üretiminin üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi


AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’nın sanayide önemli adımlar attığına dikkat çekerken “Konya sanayi üretiminin üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi


AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız seçim sürecini ve güncel gelişmeleri Pusula Gazetesi okurları için değerlendirdi. Altunyaldız seçim süreci ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bildiğiniz gibi ülkemizde ilk kez iki turlu bir seçim dönemi geçirdik. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin ardından 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına giden Aziz Milletimiz, Türk demokrasisinin ne kadar gelişmiş olduğunu büyük bir sükûnet ve suhulet ile tüm dünyaya gösterdi. Seçim sürecinin başından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin seçim zaferini ilan ettiği ana dek herhangi bir sorun yaşamadan süreci tamamladık. Mart ayında seçim kararının alınmasının ardından TBMM’deki 27. Dönem çalışmalarımızı tamamlayıp sahada, kıymetli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Çaldığımız her kapıda, sıktığımız her elde, dokunduğumuz her gönülde bir kez daha gördük ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, kurulduğu günden itibaren millet için milletle beraber yola devam eden siyasi hareketimize milletimizin teveccühü güçlenerek sürüyor” dedi.

img-20230713-wa0017.jpg

“MİLLETİMİZ NEZDİNDE HİÇBİR KARŞILIĞI YOKTU”

Muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu 6’lı masanın halk nezdinde karşılığı olmadığını da aktaran Altunyaldız, “Söz konusu dönemde özellikle bazı kesimlerce pompalanan ve hiçbir veriye, araştırmaya, rasyonel değerlendirmeye dayanmayan beklentilerin milletimiz nezdinde hiçbir karşılığı olmadığını gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde biz zaten görüyorduk. Milletimiz bir an önce seçim dönemini atlatarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve Cumhur İttifakımız ile birlikte Türkiye Yüzyılı’na kararlılıkla yürümek için heyecan duyuyordu. Gerek Konya’mızda gerekse de deprem bölgesinde bir araya geldiğimiz vatandaşlarımızla gönül birlikteliğimizi tesis edebilmiş olduğumuzu bir kez daha müşahede etmiş olmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Nitekim 14 ve 28 Mayıs akşamları da bu mutluluğu yine milli iradenin sahibi milletimizle bir araya gelerek paylaştık” İfadelerini kullandı.

img-20230713-wa0016.jpg

"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”

Konya’nın AK Parti’ye olan desteği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Altunyaldız, “Hani bir söz vardır: ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz diye. Seçim sürecinde bazı kesimlerin kurduğu onlarca cümlenin aksine biz, son 21 yıldır olduğu gibi projelerimizle, faaliyetlerimizle, yatırımlarımızla konuşmayı tercih ettik. Seçim öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti için Konya’da seçimin zorlu geçeceğine ilişkin, hiçbir rasyonel zemine dayanmayan değerlendirmeler bizlerin de kulağına geliyordu. Bütün bu söylentilere kulak asmak bir yana, yaptığımız ziyaretlerimizde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye olan teveccühün ne kadar güçlü olduğunu aziz vatandaşlarımızın heyecanından, gözlerindeki mutluluktan anlayabiliyorduk. Nitekim 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçları da bize bu heyecanın ve mutluluğun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’mızda %68,94 gibi çok büyük bir oranda ipi göğüslerken AK Parti de %47,95’lik oy oranıyla yeni bir seçim zaferini daha hanesine ekledi. Bugün AK Parti’miz.9 milletvekilimiz ile yine milletimizin, hemşerilerimizin hizmetinde olmaya devam ediyor. Biz de onların bize olan bu güveni ve desteklerinden aldığımız güçle Türkiye Yüzyılı’nda hemşerilerimiz ile aziz milletimiz ile geleceğe daha güçlü yürümeyi kendimize şiar edindik. 28. Yasama Dönemi’nde TBMM’deki çalışmalarımıza başladık. Cumhur İttifakımızın her bir mensubu ile yasama çalışmalarımızda milletimizin hizmetinde olmaya, saha çalışmalarımızla hemşerilerimizin sorunlarını çözme gayesinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

img-20230713-wa0013.jpg

“MİLLETİMİZİN SANDIKTA VERDİĞİ KARAR NETTİ”

6'lı masanın millet gözünde karşılığının olmaması ve CHP’nin vekil sayısı açısından zarara uğraması açısından görüşlerini aktaran Altunyaldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Madem atasözlerimizden gittik, olaylara ve durumlara nokta atışı yapan atasözlerimizden bir tanesini daha söyleyeyim size: görünen köy kılavuz istemez. Aylarca süren görüşmelerin sadece bir masanın etrafına toplanıp ayrılmaktan ibaret olduğunu, bazılarının icraattan çok laf üretmeye çalıştıklarını, yine bir masanın etrafına toplananların çıkarları birbirine uymayınca birbirlerine ağır ithamlarda bulunduğunu, seçim yenilgisini hazmedemeyen kimselerin bunun faturasını Asrın Felaketi’ni yaşayan depremzede vatandaşlarımızdan çıkarmaya cüret ettiğini, yenilgiyi üstlenemeyenlerin koltuk kavgasına tutuştuğunu hep birlikte gördük, görmeye de devam ediyoruz. 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerin öncesinde yaşananları bu aziz millet bizzat izledi, notlarını aldı. Aziz milletimizin 14 ve 28 Mayıs günlerinde sandıkta verdiği mesaj netti: ‘ben laf değil icraat istiyorum’ dedi. Son 21 yılda olduğu gibi laftan yana değil yapılanlardan yana olan Milletimiz bizlere bir 5 sene daha hizmet etme imkânı verdi. Biz sadece laf üreterek gemilerini yürütmeye çalışanlara inat milletimizden aldığımız güç ve onların feraseti ve güzel gönülleriyle Türkiye Yüzyılı’nda güçlü ve kararlı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Yarın değil hemen şimdi Türkiye Yüzyılı’nı tüm dünyaya tanıtacağız.”

img-20230713-wa0014.jpg

“TARIMSAL ÜRETİMİN YÜZDE 6’SINI KONYA TEK BAŞINA KARŞILIYOR”

Konya ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendiren Altunyaldız Konya’nın tarımsal üretimin Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin yüzde 6’sını tek başına karşıladığını söyledi. Altunyaldız, “Bugün Konya’mız ülkemizin tahıl ambarı olmasının yanına nitelikli üretimin, katma değerli ihracatın, model yatırımların, iklim değişikliğiyle mücadelenin, sofistike savunma sanayii yatırımlarının ve ürünlerinin, örnek belediyeciliğin, el ele vererek her zorluğu yenmenin merkezi konumunda. Tarımsal üretim verilerine baktığımızda tüm dünya olarak yaşadığımız İklim Krizi’nin olumsuz etkilerine rağmen ilimizin tarımsal üretimin Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin %6’sını tek başına karşıladığını görüyoruz. 2022 yılında yaklaşık 81 milyar TL’lik tarımsal üretim hacmimizle ülkemizin büyümesine, tarımın gelişimine ve sürdürülebilir gıda güvenliğinin tesisine katkı sunduk.”

img-20230713-wa0011.jpg

“KONYA TÜRKİYE’NİN EN FAZLA İHRACAT YAPAN İLK 10 İLİ ARASINDA”

Endüstriyel üretim kapasitesi açısından da Konya’nın küresel ölçekte gittikçe güçlendiğine dikkat çeken Altunyaldız, “Sadece tarımsal üretim gücünü değil aynı zamanda endüstriyel üretim gücünü de günbegün geliştiren Konya’mız aynı zamanda küresel pazarlara olan entegrasyonunu da giderek güçlendiriyor. 2023 yılının ilk 6 ayı itibarıyla Konya’mız 1,6 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 10 ili arasındaki yerini güçlendirdi. İhracatımızın niteliğine baktığımızda 3 dolara yaklaşan birim ihracat değeriyle Konya’mızın ihracatının ülkemizin genelinden çok daha nitelikli olduğunu görüyoruz. Milli gelir hesaplamalarında Türkiye’nin toplam büyüklüğünün %2’sini oluşturan Konya’mız özellikle katma değerli üretimin anahtarı imalat sanayii ve bilgi ve iletişim sektörlerindeki hızlı büyümesiyle bu katkısını zaman içerisinde daha da güçlendiriyor. TÜİK’in verileriyle şehrimizde imalat sanayii %10 büyürken yeni dönemin teknolojilerinin üretildiği bilgi ve iletişim sektöründeki büyümenin %27,4’e ulaşması, Türkiye’nin Dijital Yüzyılı’nın adımlarının Konya’mızda atıldığını gösteriyor. Konya’mız bugün de sanayi üretiminin üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Otomotivden makine ve ekipmana, ana metalden kauçuk ve plastiğe, ambalajdan mobilyaya birçok farklı sektörün bir arada bulunduğu geniş bir yelpazede üretim yapan Konyalı sanayiciler ülkemizin güçlü büyümesine de katkı sunuyor” dedi.

“MADE İN TÜRKİYE MARKASI KÜRESEL PAZARLARA ERİŞMEYE DEVAM EDECEK”

YHT projelerinin Mersin’e entegrasyonuyla birlikte Konya’nın üreticileri ve ihracatçıları deniz yoluyla da Made in Türkiye markasını küresel pazarlara eriştirmeye devam edeceğini kaydeden Altunyaldız, ”Bugün Konya’mızda 40 farklı sektörde yaklaşık 45 bin çalışan istihdam ediliyor ve şehrimizde üretilen nitelikli ürünler 3 bini aşkın ihracatçımızla 180’den fazla ihracat pazarına ‘Made in Türkiye’ markasıyla ulaştırılıyor. Konya’mız 11 organize sanayi bölgesi, 24 AR-GE ve Tasarım Merkezi, 5 Üniversite ve 2 teknoloji geliştirme bölgesi ve Teknoloji Endüstri Bölgesi ile gelişmiş bir sanayi altyapısına sahiptir. Bütün bunların yanında, Türkiye’nin ilk iklim değişikliği araştırma enstitüsüne ve ilk İklim Şurası’na yine Konya’mız ev sahipliği yaptı. Yeşil dönüşümün bu denli önem kazandığı günümüzde ülkemizin yeşil kalkınma devrimine hizmet sunacak çalışmalara Konya’mızdan doğan fikirler ve ürünler yol gösterecek. Bugün Konya ekonomisi her bir unsurunu güçlendirmeyi başarmış, kapsayıcı ve nitelikli özelliklerini öne çıkararak sadece ülke içindeki pazarlara değil aynı zamanda küresel pazarlara da erişerek rekabetçiliğini güçlendiren, her bir ticaret erbabının şehrimize ve ülkemize hizmet etme aşkıyla faaliyet gösterdiği bir üretim ve ticaret üssü konumuna erişti. Bu başarıda emeği geçen bu büyük ailenin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi küresel pazarlara entegrasyonun en önemli anahtarlarından birisi de altyapı yatırımları. Birkaç yıl önce bir söylemim vardı: ‘Konya denize kavuşuyor.’ diye. İnşallah YHT projelerimizin Mersin’e entegrasyonuyla birlikte şehrimizin üreticileri ve ihracatçıları deniz yoluyla da Made in Türkiye markasını küresel pazarlara eriştirmeye devam edecek.” diye konuştu.

img-20230713-wa0012.jpg

“KONYA GEELCEĞİN TEKNOLOJİSİNİ ÜRETEN BİR ÜRETİM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

ASELSAN ‘ın ülkenin önemli yatırımı olduğunu belirten Altunyaldız şu ifadelere yer verdi: “Konya ortaya çıkış fikrinden işe koyulma evresine, yatırımın vücut buluşundan ilk ürünlerin doğuşuna kadar sadece Konya’mız için değil aynı zamanda ülkemizi ve dünya için de örnek bir yatırım modeli konumunda. Kamu ile özel sektörün güçlerinin etkin bir şekilde birleştiği, ihtiyaçların belirlenerek nitelikli üretimin rekabetçi bir şekilde gerçekleştiği bir yatırım olan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası aynı zamanda da ortaya çıkardığı ekosistem ile birçok nitelikli yatırımın da şehrimizde konuşlanmasına vesile oldu. ASELSAN Konya devletimizin gücüyle girişimcilerimizin enerjisinin bir araya geldiği örnek bir yatırım modeli olarak şu an kendini dünyaya tanıtmış durumda. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanlığım döneminde birçok kez bizzat ziyaret etme imkanı bulduğum ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nda üretilen savunma sanayii ürünlerimiz hem gücümüze güç katıyor hem de Made in Türkiye markasını tüm dünyaya ulaştırıyor. Bugün Savunma Sanayii Başkanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve daha birçok paydaşımızın elini taşın altına koymasıyla Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi geleceğin teknolojisini üreten bir üretim üssü olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. İçinde bulunduğumuz dönem yeşil, dijital ve yerli dönüşümlerin aynı anda, birbirini besleyen bir şekilde gerçekleştiği bir dönem. Ben bu süreci ‘üçlü dönüşüm dönemi’ olarak isimlendiriyorum. Konya’mız sahip olduğu potansiyelden aldığı ivme ile Türkiye Yüzyılı’nda ‘Üçlü Dönüşüm Güçlü Türkiye’ hedeflerimize kararlılıkla yürümemizin arkasındaki en önemli güçlerimizden birisi olacak.” Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.