Konya Şeker et sorununu da çözdü

Konya Şeker et sorununu da çözdü
Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e sayılı günler kalırken, Konya Şeker tarafından, Torku markasıyla Panagro Et-Süt Entegre Tesislerinde hazırlanan gıdalar, zihinlerde hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde tüketiciye sunuluyor.

Vatandaşların gıda tüketiminde herhangi bir sorun yaşamaması gerektiğini belirten Panagro Et-Süt Ürünleri Entegre Gıda Tesislerinin Genel Müdürü Hakan Akkoyun, Torku markasıyla ürettikleri et ve şarküteri ürünlerinin güvenle tüketilebileceğini söyledi. Panagro’da, et ürünleri ve şarküteri ürünlerinin İslami usuller esas alınarak, kesim, üretim ve ambalaj yapıldığını ifade eden Hakan Akkoyun, “ülkemizde bugün en önemli sorunlardan biri ne yazık ki güvenilir gıda. Özellikle et ürünlerinde tüketici yanıltılabiliyor, vatandaşlar sağlıklı besinden uzaklaştırılıyor. Biz ise Başkanımız Recep Konuk’un en baştan beri koyduğu prensipler çerçevesinde hareket ediyoruz. İnsanlarımızı kendimizle aynı görüyoruz, ben şahsen hangi hassasiyetleri takip ediyorsam insanlarımızın daha da fazla hassasiyeti takip edeceğini öngörüyorum ve buna göre üretim yapıyoruz. Recep Konuk Başkanımızın talimatı da budur, Konya Şeker ürünleri doğal olacak, katkı maddesi olmayacak, İslami usuller çerçevesinde 4 mezhebe göre de helal olacak ve hijyene dikkat edilecek. İşte bu çerçevede üretim yapmaktayız. Torku et ve şarküteri ürünlerinde renklendirici olarak kırmızı turp, kırmızı pancar gibi doğal ürünler kullanıyor ve karmin böceği dâhil hiçbir renklendirici kullanılmıyor. Hatta bu noktada ticari kaygılar bile önemsizleşiyor ve tüketiciye güvenilir gıda sunmak için her türlü fedakarlık yapılıyor” diye konuştu.
Hakan Akkoyun, Ramazan ayında iftar sofralarında vatandaşların gönül rahatlığı ile Torku markalı et ürünlerini ve şarküteri ürünlerini kullanabileceklerini de vurguladı.
Bölge çiftçisini kalkındırmayı öncelikleri arasına alan Konya Şeker, hayvansal üretimde de önemli bir boşluğu dolduruyor. Dünyanın en büyük Et-Süt Entegre Tesisi’ni ‘Panagro’ adıyla Konya ve Türkiye’ye kazandıran Konya Şeker, bu yatırımıyla da üreticiler için umut oldu. Panagro Et-Süt Entegre Gıda Tesislerindeki süt ve süt ürünleri üretimi, 2013 yılının ikinci yarısında, et ve et ürünleri üretimi ise 2014’ün ilk ayında başladı. 343 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan ve son teknolojiyle donatılan tesis, Türkiye’nin taze et ve şarküteri ihtiyacının yüzde 15’ini tek başına karşılayabilecek durumda. Tesiste, hijyenik bir ortamda doğal ve sağlıklı üretim gerçekleştiriliyor. Kurulan üretim zinciriyle de bölge ve ülke hayvancılığının gelişiminde önemli bir rol oynamak, katma değerli üretimle, üreticinin refahını daha da arttırmak hedefleniyor. Tam kapasiteye ulaştığında günlük bin 200’ü büyükbaş, 3 bini küçükbaş olmak üzere toplam 4 bin 200 besi işleyecek olan tesis, süt üreticiliği ve besicilikle 50 bin üretici ailesine hayvancılıktan geçinme imkanı sağlayacak.
Pazarın en genç markası olmasına rağmen ürün çeşitliliğini hızla artıran Torku; sucuk, salam, sosis, jambon, pastırma, kavurma, burger, köfte ve döner için yüzde 100 dana eti kullanıyor. Sucuk grubunda farklı tip baharatlarla hazırlanan Anadolu lezzeti isimli özel bir sucuğu da ürün gamına ekleyen Torku, kalite ve lezzetten taviz vermeden sağlıklı ve doğal ürünleri sunmaya devam ediyor. Son teknolojiyle kurulan Panagro Et Tesisi’nde karkas et, kol, but, bonfile, antrikot, kontrfile ve parça et çeşitlerinin üretimi de gerçekleştiriliyor. Doğallığın yanı sıra lezzeti de ön planda tutan Konya Şeker, taze ve dondurulmuş et çeşitlerinde seçkin ve tüketicilerin tercih ettiği işletmelerle çalışıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.