Konya Şeker’in santralleri ISO 500’de zirveye doğru sıçradı

Konya Şeker’in santralleri  ISO 500’de zirveye doğru sıçradı
İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde Konya Şeker ve ona bağlı iştirakler adeta zirveye doğru sıçrama yaptı. Çok tartışılan santrallerin de en büyük 500 listesinde yer alması dikkat çekti

İstanbul Sanayi Odası’nın 2022 verilerine bağlı olarak açıkladığı Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde Konya Şeker 63. sırada yer alırken, Konya Şeker’in iştirakleri olan Panagro, ile çok tartışılan Soma Termik Santrali ve Kangal Termik Santrali de Türkiye’nin devlerinin arasına adını yazdırmayı başardı.

Türkiye’nin devleri arasında Konya Şeker ve iştiraki olan 3 şirketiyle birlikte yer alırken, özellikle son dönemde tartışma konusu olan termik santrallerin de bulundukları sıradan daha yükseğe tırmanma eğiliminde olmaları dikkatlerden kaçmadı.

konya-seker.jpg

‘DAHA BÜYÜK HEDEFLER İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’

ISO 500’ün açıklanmasının ardından konuşan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Ülkemizin en önemli ve prestijli sanayi kuruluşları sıralaması olarak kabul edilen İstanbul Sanayi Odasının ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sonuçları açıklandı. Grubumuzun amiral gemisi Konya Şeker 2022'de sektörünün lider kuruluşu olarak 63. sırada, Konya'mızda ise liste başında yer aldı. 322. sıradaki PANAGRO Et-Süt üretim tesisimiz de Konya da ilk 5'te yerini aldı. Soma Termik Santralimiz 43 basamak yükselerek 209.sıraya yükseldi. Kangal Termik Santralimiz ise 183 sıra yükselerek 320. sırada yer aldı. Üreterek ülkemiz ekonomisine değer katan tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum. Geleceğin daha büyük hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.