Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya Siyasetinde Yeni Dönem

Konya Siyasetinde Yeni Dönem

AK Parti hafta sonu gerçekleşen kongresinde partiyi yenileme operasyonu yaptı. 1 Kasım seçimlerine giderken yeniden 3 Kasım 2002’deki başarı için ant içildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tekrar genel başkanlığa seçilmesi ile neticelenen tabloda Konya’dan 5 isim listelerde kendine yer buldu.

 

Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu yüksek ihtimalle Sayın Davutoğlu’nun kontenjanından MKYK’ya girdiler.

Mustafa Akış bildiğiniz üzere önceki dönem asil listedeydi. Şimdi yedek kadroda yerini aldı. Sürpriz sayılacak isim Ahmet Sorgun aslında. Vekil olması beklenen Sorgun’a yedek üyelik verilerek yapılan hamle, onun bu başvurusunun göz ardı edileceği şeklinde de yorumlanabilir.

5. İsim Gülay Samancı da disiplin kurulunda.

Selçuk Öztürk, Konya siyasetinde istikrarla yükselen bir isim. Seveni çok. Son KTO seçimlerinde bunu müşahede ettik. MÜSİAD geleneğinden gelmesi bu listede yer almasındaki en büyük etkenlerden biri. AK Parti’nin en yetkili makamları ona bu görevi layık gördüklerine göre artık eski siyasi kimliğinden tamamen kurtulduğu söylenebilir. Onunla ilgili bu bağlamda geçmişte yaşananları bir hatırlayın. Sırf bu yüzden zaman zaman önü kesilmişti.

Konuşulanlar Selçuk Başkan’la ilgili derin Konya’nın planının önümüzdeki yerel seçimlerde Öztürk’ün Büyükşehir Belediye Başkanı olması için gerekli ortamı hazırlama şeklinde. Tabi bunlar iddia…

Başka bir rivayet kendisinin daha aktif olarak TOBB listesinden geçmiş dönemde oynanan oyunun aksine oradaki zirveye ulaşması…

Ne dersek diyelim büyük bir hata yapmazsa Selçuk Öztürk idari anlamda şehrin geleceği olabilir. Tabi Allah nasip ederse

 

Mehmet Babaoğlu Hoca gerek rektörlüğü gerekse KOP Başkanlığı esnasında önemli hizmetler yapmış bir isim. Ahmet Davutoğlu’nun güven listesinde hep ön sıralarda oldu. Konjonktür uygun olsaydı 2014 seçimlerinde onu başka makamlarda da görebilirdik. Bugün MKYK’da olması önümüzdeki dönem meclistekini yerini de perçinler nitelikte.

 

Bu tabloda son yıllarda Başbakandan alınan icazetle şehre yön veren isimlerin Konya siyasetinden yavaş yavaş el çektirilmesi olumlu bir gelişme olarak okunabilir. Hem vekillik hayallerinin suya düşmesi hem de artık danışmanlık türü faaliyetlerde olmamaları bizlere Konya siyasetinde yepyeni bir dönemin başlangıcını haber veriyor.

 

Kongre öncesi AK Parti içerisindeki gelişmeleri muhalif basın tefrika çıkarmak adına şişirip şişirip toplumun önüne koyuyor. Tabi yaşananların hoş olduğunu kabul etmek akla aykırı. Daha yumuşak bir geçiş sağlanabilirdi.

 

MKYK listeleri oluşturulurken 2 sürpriz isimden daha bahsedildi.

Lütfi Elvan ve Abdullah Ağralı’nın da listede adlarının olduğu lakin revizyondan sonra çıkarıldığı Konya adına gelen kulis bilgileri arasındaydı.

 

Seçilenlere başarı dileklerimize bir kez daha bu vesileyle sunmuş olalım. Şehir adına hayırlısı olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR