Konya SMMMO’da af kanunu bilgilendirme semineri

Konya SMMMO’da af kanunu bilgilendirme semineri
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’nın üyelerine ve stajyerlerine yönelik hazırlamış olduğu eğitim faaliyetleri kapsamında 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması (Af Kanunu) bilgilendirme semineri düzenlendi.

Oda hizmet binasında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüyle birlikte düzenlenen ve oda web sitesinden de canlı yayınlanan seminerin açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Hem darbe girişiminde hem de hain terör saldırılarında şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu millet bu badireleri atlatacak kadar güçlü. İnşallah esenliğe hep birlikte kavuşacağız. Bugünkü Seminerimizi Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüzle birlikte düzenliyoruz. Kendilerine seminerimize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün yapılandırmadaki Sosyal Güvenlik Kapsamını işleyeceğiz. 9 Eylülde de Vergi Dairesi Başkanlığımızla yapılandırmadaki vergi kapsamını işleyeceğiz. Sosyal güvenlik bir anlamda insanların bulundukları toplumlarda insan onuruna yakışır bir şekilde, başka insanlara muhtaç olmadan yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatıdır. Bu sebeple mükelleflerimizin ve toplumun yapılandırmaya duyarlı şekilde yaklaşarak mevcut olan borçlarını indirimli şekilde ödemeleri kendilerine fayda sağlayacaktır. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak olan Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Piyasaları ekonomik yönden rahatlatacak bir uygulama. Yapılandırma başvuruları da Ekim ayı sonuna kadar yapılabilmektedir“ şeklinde belirtti.
16. Anadolu Odaları Eğitim Semineri Ekim ayında düzenlenecek
Konya SMMMO tarafından geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Semineri hakkında da açıklama yapan Başkan Özselek, “Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Odamız tarafından geleneksel hale gelen Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerinin 16.’sını 8-11 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenleyeceğiz. Seminer kayıtlarımız şu an hızla tamamlanıyor. Kontenjan belirli sayıda olduğu için katılmak isteyen meslektaşlarımın kayıtlarını bir an önce yapmasını tavsiye ediyorum. Anadolu odaları eğitim seminerimizde son derece faydalı bir eğitim programıyla sizlerle birlikte olacağız” dedi.
Başkan Seyit Faruk Özselek’ten sonra söz alan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz’da hem SGK’ya olan borçların yapılandırılması hem de İl Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme konuşması yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Prim ve Hizmet Daire Başkanı Cemal Erol ve Prim ve Hizmet Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa İtişken tarafından Sosyal Güvenlik Kapsamında 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.