Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Açılıyor

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Açılıyor
Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla 3 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de açılıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve kendine özgü tasarımıyla Türkiye’de ilk olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi açılıyor. Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip ve içerisinde 15 farklı türde binlerce kelebeğin uçtuğu Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin resmi açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla 3 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi Parkı’nda yer alan ve kelebek figüründeki mimari yapısıyla Konya’nın simge eserleri arasına giren Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 1.600 m²’lik kelebek uçuş alanı olmak üzere toplamda 7.600 m²’lik bir kullanım alanına sahip. Bir mucizeye ev sahipliği eden eser, 98 türe ait 20.000 adet tropikal bitkiye ve 15 türde yaklaşık 6.000 kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni Konya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geçtiğimiz ay ziyaretçi kabulüne başladığımız Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin resmi açılışını Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştiriyoruz. 3 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de yapılacak olan büyük açılışa tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.