Konya üzerine düşen görevi yaptı

Konya üzerine düşen görevi yaptı
Konya Valisi Yakup Canbolat 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Canbolat, mesajında 'Devletimiz her birimiyle, milletimiz her ferdiyle 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür' dedi

Konya Valisi Yakup Canbolat 30 Ağustos Zafer Bayramını şehitlerimiz nedeniyle buruk şekilde idrak ettiklerini söyledi.

Vali Yakup Canbolat, 'Milli Mücadele döneminin son askeri safhası olan bu büyük zafer, inancın ve vatan sevgisinin maddi ve sayısal üstünlüklere galip geleceğinin bir kanıtı olarak tarihin altın sayfalarında layık olduğu yeri almış önemli bir zaferdir' dedi.

Vali Canbolat şunları söyledi:

"Büyük Türk Milleti karşılaştığı her türlü zorluğu birlik ve beraberlik ruhuyla; inanç, azim ve kararlılıkla çözdüğünü ve çözeceğini yedi düvele ispat etmiş bir millettir. Emperyalist güçler, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine kadar milletimizin tamamının yekvücut olduğunu bu zaferde bir kez daha görmüşlerdir.
 
Ancak unutulmamalıdır ki tarihin en çetin mücadelelerinin yaşandığı bu topraklarda, şer odakları hiçbir zaman emellerinden vazgeçmemiştir.

Yüzyıllardır her fırsatta değişik kılıf, yöntem ve taktiklerle çirkin emellerine ulaşmayı hedeflemişlerdir. Lakin hesapların üstünde bir hesabı olan Yüce Allah’ın bu aziz millete bahşettiği feraset ve cesaret sayesinde, şer odaklarının hevesleri her seferinde kursaklarında kalmıştır. 

"KONYA ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPTI"

Nitekim; geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi de, Devletimizin her birimine ve milletimizin içine sinsice sızmış FETÖ/PDY adlı hain terör örgütünün ülkemizi iç savaşa sürüklemek, bölmek, parçalamak amacıyla yaptığı alçakça kalkışma, başta yine milletimizin feraseti, cesareti ve kahramanlığı sayesinde bertaraf edilmiştir. Konya’mız da bu süreçte her ferdi ve her birimiyle verilen destansı mücadelede üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir.

'DEVLET VE MİLLET 15 TEMMUZDAN DAHA GÜÇLÜ'
 
Bugün itibariyle; asker üniforması giymiş çetelerden temizlenen ordumuz başta olmak üzere, kanserli hücrelerden kurtulan Devletimiz her birimiyle, milletimiz her ferdiyle 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Daha da güçlü olacaktır.
 
Herkes bilmelidir ki Büyük Türk Milleti, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkan, şehit olmayı peygamberlikten sonraki en kutsal makam saymış milyonlarca vatan evladına sahiptir.  Kirli ve karanlık ellerin maşası olan hainler, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin vatan sevgisi, imanı, kararlılığı ve kahramanlığı karşısında ezilecekler ve tarihin çöplüğünde yok olacaklardır.

İstiklal şairimiz M.Akif’in şu dizeleriyle ifade ettiği gibi “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”. Yeter ki; biz birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım, bir ve diri olalım. Çanakkale ruhunu, 30 Ağustosta ve 15 Temmuzda olduğu gibi daima canlı tutalım, yaşatalım. Çünkü bu yenilmez ruh; vatandır, bayraktır, ezandır.

Emperyalizme kafa tutmadır, bağımsızlıktır, millet hâkimiyetidir. Zalimin karşısında mazlumun yanında olmaktır ve ebedi zaferdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle;  başta Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi,  rahmetle; minnetle ve şükranla yâd ediyor, aziz milletimin ve Konyalı hemşehrilerimin zafer bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.