Konya Valiliğine teşekkür

Konya Valiliğine teşekkür
Baş Ombudsman M.Nihat Ömeroğlu, "İki yılda yedi öğretmenin değiştiğini ve mağdur olduğunu" belirterek Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuran öğrencinin sorununu gideren Konya Valiliği’ne teşekkür etti.

Baş Ombudsman M.Nihat Ömeroğlu, "İki yılda yedi öğretmenin değiştiğini ve mağdur olduğunu" belirterek Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuran öğrencinin sorununu gideren Konya Valiliği’ne teşekkür etti. 
Nihat Ömeroğlu, Konya Valiliğinin, KDK’nın aldığı tavsiye kararı sonrası ilgilinin tayin talebinin uygun görülmediğini ve asli görevi olan Başarakavak İlkokulu sınıf öğretmeni olarak görevine devam etmesinin sağlandığını açıklamasını değerlendirdi. Baş Ombudsmanı M.Nihat Ömeroğlu, aldıkları kararın ardından böyle bir adım atılmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getirerek, bunun arabuluculuğa iyi bir örnek olduğunu söyledi. Bireye devletin gülen yüzünü anlatmak için var olduklarını kaydeden Ömeroğlu, şöyle konuştu: “Kurumumuzun amacı, kendisine hizmet için var olan, ancak kendisinden güçlü kamu idaresi karşısında, bireyin haklarının insan onuruna yakışır şekilde korunmasına katkı sağlamaktır. Ancak, burada amacımız idarenin açığını bulmak değil, bunu özellikle söylemek istiyorum. Biz, değerli kamu idarelerinin değerli yöneticilerine, kendilerine hizmet için var olduğumuz vatandaşlarımıza hizmetlerimizi daha etkin, devletimize yakışır bir vakarla sunmada yardımcı olmak, onlara bireyi, bireye devletin gülen yüzünü anlatmak için varız. Bu nedenle Konya Valiliğimizin kararımıza ilişkin yaklaşımını çok önemsiyorum. Sayın valimize ve çalışma arkadaşlarına bu bağlamda teşekkürlerimi sunuyorum.” 
Kamu idarelerinin değerli yöneticilerine de seslenen Ömeroğlu, KDK’nın kendilerinin yönetimine müdahale etmeden, iyi yönetime birlikte iştirak etmek amacında olduklarını vurguladı. Nihat Ömeroğlu, şunları dedi:
“Sizlerden bilgi ve belge istemekteki maksadımız, sizlere de bireyler karşısında eşit söz hakkı tanımaktır. Böylece, hem bireyi, hem kamuyu hak ve adalet süzgecinden geçirerek toplumsal memnuniyeti artırmaktır. Karşılıklı saygı ve hoşgörü ortak paydasında buluşmaya bir nebze olsun destek verebilmektir. Felsefemiz 'Sorun Çözen Devlet, Sorunu Çözülen Bireyle Daha Mutlu Türkiye’dir.”
Konya'da, ilkokul 3. sınıf öğrencisi, tayini başka yere çıkan öğretmenlerinin ardından iki yılda 7 öğretmen değiştirince mağduriyetini Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) iletmiş, Başdenetçi Nihat Ömeroğlu da en küçük şikâyetçi konumundaki öğrencinin başvurusunun incelenmesinin ardından Konya Valiliğine ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne, okula kadrolu öğretmen atanması için tavsiyede bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.