Konya ve Karamalılar, Bursa'da arabaşı gecesi düzenledi

Konya ve Karamalılar, Bursa'da arabaşı gecesi düzenledi
Bursa'da yaşayan Konya ve Karamanlılar, düzenlenen arabaşı gecesi etkinliğinde, uzun kış gecelerinin vazgeçilmez ikramı yöresel "arabaşı çorbası" içti

Bursa'da yaşayan Konyalı ve Karamanlılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Konya ve Karaman Yöresi Kültür Derneği'nce düzenlenen "Arabaşı Çorbası Gecesi''nde buluştu.

70 BİN HEMŞEHRİMİZLE KAYNAŞMAYI PLANLIYORUZ

Dernek Başkanı Hakkı Sarıtaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı açıklamada, kentteki yaklaşık 70 bin Konyalı ve Karamanlı vatandaşla kaynaşmayı amaçladıklarını söyledi. 

ETKİNLİKTEKİ AMACIMIZ İHTİYACI OLANLARA DESTEK OLMAK

El birliğiyle hemşehrilerinin çocuklarına burs imkanı sağlamak, ihtiyacı olanlara yardım etmek istediklerini belirten Sarıtaş, "Arabaşı, özellikle kış aylarında Anadolu'da sıklıkla, av etinden yapılan bir çorbadır. Bu çorbayı tüm Türk milletinin tanımasını ve içmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, av ya da tavuk etiyle pişirilen ve sıcak olarak hazırlanıp, soğutulan hamurla birlikte sunulan arabaşı çorbasından içti.

BURSA VE KONYA TÜRKİYE´NİN LOKOMOTİF İKİ ŞEHRİDİR

Konya ile Bursa´nın aynı kültüre sahip iki şehir olduğunu ifade eden Vali Harput, Mevlana´nın ´ne olursan olur yine gel´ diyerek herkesi kucakladığına işaret etti. Harput, "Mevlana´nın verdiği evrensel mesaj, ABD´den Avrupa´ya kadar dünyanın dört bir tarafında dalga dalga yayılıyor. Kültür, bir milletin kimliğidir. Bir millet ne kadar güçlü geçmişe sahipse o milletin geleceği de o kadar büyük olur. Türk milleti olarak çok köklü ve güçlü bir geçmişe sahibiz. Konya ve Bursa, büyük Türkiye´nin lokomotif iki şehridir. Bu iki şehir. mutlak dayanışma ve iş birliği içindeler. Buradaki Konyalı ve Karamanlılar bunun en güzel örnekleridir" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sarıtaş, Vali Harput´a teşekkür plaketi takdim etti. Gecede sema gösterisi damgasını vurdu. Yaklaşık 15 dakika süren sema gösterisini vatandaşlar ilgiyle takip etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.