Konya zabıtasından anlamlı destek

Konya zabıtasından anlamlı destek
Konya'da zabıta görevlileri, gözlerini bandajla kapatıp, beyaz bastonla yürüdü.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Engelli Hakları Zabıta Amirliği'ne bağlı zabıta görevlileri, görme engellilere anlamlı bir destekte bulundu. 15 Ekim Beyaz Bastonla Yürüme Günü'nde görme engelliler ile kent merkezinde bir araya gelen zabıta ekipleri, gözlerini bandajla kapatıp, beyaz bastonla yürüdü. Zabıta görevlileri, daha sonra görme engellilerin bir sorun olduğunda kendilerine ulaşması için kabartma yazıyla yazılmış kartvizitlerini dağıttı. Beyaz bastonla yürüyen zabıtalar, kendilerini görme engellilerin yerine koyarak ne zorluklar çektiklerini anlattı. 
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, görme engellilerin şehrin çeşitli bölgelerinde yürürken beyaz baston kullandığını belirterek, "Türkiye’de ilki gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Engelli Hakları Zabıta Amirliği kurdu. Bu engelliler açısından son derece faydalı bir çalışma. Bu birim kurulduktan sonra 90 zabıtaya engelliye nasıl yaklaşılır, engelliye nasıl rehberlik edilir, engelli karşıdan karşıya geçerken nasıl yardımcı olunur gibi çeşitli konularda temel eğitim verildi. Bu eğitimlerin son derece faydalı olduğunu gördük" dedi.
Özağan, zabıta ekiplerinin yaptığı yürüyüşte kendilerinin nasıl sıkıntı çektiğini anladığını ifade ederek, "Görme engellilerin yolda yürürken nasıl zorluklar çektiğini hissettirmek amacıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek üzere bir program gerçekleştirdik. Bu amaçla zabıta ekipleri gözlerini kapatıp, ellerinde bastonla yürüyerek bizlerin ne yaşadıklarını hissetmiş oldular" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.