Konya'da 184 kişi tutuklandı

Konya'da 184 kişi tutuklandı
Açıklanan rakamlar doğrultusunda bir önceki haftaya göre tutuklu sayısındaki ciddi artış dikkat çekti. Geçen hafta tutuklu sayısı bin 299 olan Konya’da bu hafta sayı 184 artışla bin 483’e yükseldi.

Konya’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle devlet memurluğundan atılan kişi sayısı 2 bin 142 olarak açıklandı.

Konya Valiliği, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapılan kişi sayısını açıkladı. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle Konya’da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak; görevden uzaklaştırılan kişi sayısı bin 150, tutuklanan kişi sayısı bin 483, devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı ise 2 bin 142 olduğu belirtildi. Açıklanan rakamlar doğrultusunda bir önceki haftaya göre tutuklu sayısındaki ciddi artış dikkat çekti. Geçen hafta tutuklu sayısı bin 299 olan Konya’da bu hafta sayı 184 artışla bin 483’e yükseldi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.