Konya'da 2015'te 17 Fuar Hedefi

Konya'da 2015'te 17 Fuar Hedefi
TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl Konya'da 10 farklı ihtisas fuarı düzenlediklerini, gelecek yıl ise fuar sayısını 17'ye çıkardıklarını bildirdi.

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl Konya'da 10 farklı ihtisas fuarı düzenlediklerini, gelecek yıl ise fuar sayısını 17'ye çıkardıklarını bildirdi.

Ersözlü, Rixos Otel Selçuklu Salonu'nda düzenlenen basın  toplantısında, 2015 yılına dair fuar hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Konya'da hazırlanan fuarların çok ses getirdiğini, kentin fuarcılık alanında İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en önemli merkezi olduğunu ifade eden Ersözlü, bu fuarlarda ülke içinden ve yurt dışından birçok ziyaretçinin ağırlandığını söyledi.

Bu yıl açılan fuarlarda 34 ülkeden bin 75 katılımcı firmayı ağırladıklarını dile getiren Ersözlü, "75 ilden de 306 bin ziyaretçiyi Konya fuar merkezinde buluşturduk. Bu ziyaretçilerin 100 bini kent dışından geldi. Yaptığımız iş sadece fuar merkezinin içerisindeki ticareti değil, şehir ekonomisine de inanılmaz katkı sağlıyor" dedi.

- Konya 5 yeni fuara ev sahipliği yapacak

Ersözlü, "Konya dışından ziyaretçi sayısını nasıl artırabiliriz" düşüncesiyle yeni çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Son yıllarda havayolu, karayolu, özellikle de demiryolu ulaşım imkanlarının artmasının fuarlara olumlu yansıdığına işaret eden Ersözlü, böylece Konya'ya gelecek yıl Ankara, İstanbul ve Eskişehir hattından daha fazla iş adamının geleceğine inandıklarını kaydetti.

Konaklama ve ulaşım imkanının, fuarcılığı destekleyen ana unsurlardan olduğunu vurgulayan Ersözlü, şöyle konuştu:

"Konya, bunların hepsini bütün halinde sunan bir şehir. Bundan dolayı fuarcılık açısından Bursa'nın da önüne geçerek ikinci sıraya yerleşti. Daha yapacak çok işimiz var. Yeni salonlar oluştukça işler daha da büyüdü. Bu yıl Konya'da 10 farklı ihtisas fuarına ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki yıl fuar sayısını 17'ye çıkardık. TÜYAP Konya olarak, 2015 yılı fuarlarımıza şubat ayında start vereceğiz. Önümüzdeki yıl Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Konya Süt Endüstrisi Fuarı ile Kırmızı Et Üretimi ve Teknolojileri Fuarı gibi 5 yeni fuara ev sahipliği yapacağız. Bu fuarlarda bin 700 firmayı 80 il 50 farklı ülkeden gelecek 400 bin ziyaretçi ile TÜYAP çatısı altında buluşturmayı hedefliyoruz."  

Toplantıya TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Bölge Başkanı Ali Ayyıldız ile Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.