Konya’da 23 Nisan Coşkusu

Konya’da 23 Nisan Coşkusu
Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından program, Mevlana Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, 6. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’na katılan yabancı sporcular çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Mukadder Gürsoy, “Milli iradeyi temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 96. yılını ve dünyadaki çocukların bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ezelden beridir hür yaşamayı karakter edinen aziz milletimize esaret gömleği giydirmeye çalışanlara karşı onurlu bir mücadeleyle karşılık veren TBMM’nin kuruluşu, milletimizin yeniden dirilişi ve yeni devletimizin kuruluşunun da başlangıç adımı olmuştur. Milletimiz bu çatı altında egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuyla vatanını namusunu dinini ve tüm kutsal değerlerini hiçbir zaman çiğnetmediğini ve asla çiğnetmeyeceğini dost ve düşman herkese göstermiştir” şeklinde konuştu.
Meram Atatürk İlkokulu öğrencilerinin gösteriyle süren programda, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Programda Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuklara bisiklet de hediye edildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.