Konya'da, 4. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali

Konya'da, 4. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali
Konya'da, 4. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali resim sergisi ile başladı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 4. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin hazırladığı 25 eserden oluşan resim sergisi ile başladı.

Festivalin açılışında konuşan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, festivalin hayata geçebilmesi ve gelenekselleşmesi için desteğini esirgemeyen Dilek Sabancı'ya teşekkür ederek, toplumun ancak sanatla medeniyet seviyesini yükseltebileceği düşüncesiyle yola çıktıkları festivalin verimli geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve onur konuklarına plaket takdim edildi.

Program, yönetmenliğini Alpay Aksum'un yaptığı "80 Günde Devri Alem" adlı oyun ile devam etti.

Festival kapsamında, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı mezun öğrencilerinin kurduğu Devinim Tiyatro Grubu tarafından "Satranç", "Hayyam", Dokuz Eylül Üniversitesince "Masanın Altında", Ordu Üniversitesince "Saki" oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

13 Mayıs’ta sona erecek festival kapsamında, her gün saat 20.00’de bir tiyatro oyununun ücretsiz olarak SÜ Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.