Konya’da 437 bin öğrenci ders başı yaptı

Konya’da 437 bin öğrenci ders başı yaptı
Konya’da yeni eğitim öğretim yılında 437 bin öğrenci ders başı yaptı. 

Konya'da İlköğretim Haftası etkinlikleri Meram Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu’nda düzenlenen programla başladı. Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Ergün Eskici, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
Konya Valisi Yakup Canbolat yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz bilgi çağında dünyayı takip edebilmek ve milletçe varlığımızı hissettirebilmek için eğitimin hayatımızın en önemli hususlarından biri olduğunu söyledi. Vali Canbolat, “En basit şekliyle insan yetiştirme sanatı olarak tanımlayabileceğimiz eğitimi, en temel amacı bireyin yaşadığı topluma ve çağa uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır. Bu anlamda eğitim adına yapılan bütün çalışma ve yatırımları ülkemizin hatta insanlığın geleceği ve yükselişi adına atılmış en kıymetli adımlar olarak değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının milletimiz için ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yıl okula başlayacak çocuklarımıza başarılar dilerken, eğitim hayatları boyunca inşallah mutlu huzurlu şekilde yola devam ederler. Hayırlı uzun ömürle birlikte memleketimize milletimize birçok önemli hizmet yapmaya vesile olurlar” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Konya'da 437 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydetti. Gürsoy, "İlimizde 437 bin örgün eğitim öğrencimiz 27 bin öğretmenimiz ve bin 791 okulumuzda bugün ders başı yapıyoruz. Geçtiğimiz eğitim yılında ataması yapılan stajyer öğretmenlerimizden 751 tanesi bu kutlu mesleğe bugün Konyamızda adım atacaklar. İlk gün heyecanını yaşayacak genç meslektaşlarımı buradan bir kez daha kutluyor, devletimize ve milletimize layık birer öğretmen olmaları temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.
Program halk oyunları gösterisi, okul öğrencilerinin şiir okuması, öğrencilerin çiçek sunumu ve ders başlangıcı olarak devam etti. İlk derse Konya protokolü de katılarak 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan belgeseli izledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.