Konya'da 5 hakim-savcı daha gözaltına alındı

Konya'da 5 hakim-savcı daha gözaltına alındı
Konya'da HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan 5 hakim-savcı daha gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında HSYK'nın dün açığa aldığı 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu hakim savcılardan 5'i Konya'da gözaltına alındı. 1 şüpheli hakkında da gözaltı ve arama talimatı verildi.

Konya'da HSYK tarafından daha önce gördevden uzaklaştıralan ve hakkında gözaltı kararı verilen 45 şüpheli Hakim ve Cumhuriyet Savcısı'ndan 32'si hakkında daha önce tutuklama kararı, 3'ü hakkında da adli kontrol kararı verilmişti.

Konuyla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"15.07.2016 tarihinde yapılan darbe girişiminde "Anayasayı İhlal ve Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; Konya’da bugüne kadar toplam 278 kişi tutuklanmış olup, 187 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında bugüne kadar tutuklanan, gözaltına alınan, hakkında adli kontrol kararı verilen şüphelilere yönelik bilgiler şu şekildedir;

- HSYK tarafından daha önce görevden uzaklaştırılan ve hakkında gözaltı kararı verilen 45 şüpheli Hakim ve Cumhuriyet Savcısından 32'si hakkında tutuklama kararı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmiş, halen 1 yargı mensubu hakkında yakalama kararı bulunmakta olup, ayrıca dün HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan hakim savcılardan 5'i gözaltına alınmış, 1 şüpheli hakkında gözaltı ve arama talimatı verilmiş, işlemleri devam etmektedir.

- Yine darbe soruşturması çerçevesinde FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen 3 vali yardımcısı, 21 avukat, 76 asker, 60 emniyet mensubu ile aralarında işadamı, doktor, adliye yazı işleri müdürü, zabıt katibi, infaz koruma memuru, belediye personeli ile öğretmenlerin de bulunduğu 86 kişi tutuklanmıştır.

-Aynı soruşturmada halen 38 kişi gözaltında bulunmakta olup, 18 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır. Titizlikle devam eden soruşturma, toplanan ve ele geçirilen delillerle birlikte bu yönde genişletilerek devam etmektedir"

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.