Konya'da 600 asker yemin etti

Konya'da 600 asker yemin etti
Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

Meram ilçesindeki General Şükrü Olcay Kışlası'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından 366. kısa dönem erler ve asteğmen adayları yemin etti.

Törende eğitimlerde başarı gösteren asteğmen adayları ve erlere plaket verildi. 

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı albay Ümit Kıyak, törende yaptığı konuşmada, ailelerin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini söyledi.

Mehmetçiklere seslenen Kıyak, şunları kaydetti:

"Bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize ulusumuzun güvenine layık olacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilip çalışacağınıza gönülden inanıyorum."

Törenin sonunda yaklaşık 600 asker, bando eşliğinde tören geçişi yaptı.

Tören geçişinin ardından aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.