Konya’da çocuklar “Oyun Odası” programından yararlandı

Konya’da çocuklar “Oyun Odası” programından yararlandı
Dezavantajlı çocukların tüm gelişim alanlarında desteklenmesini sağlamak amacıyla Konya genelindeki Halk Eğitimi Merkezleri’nde "Oyun Odası" kursları açıldı.

Dezavantajlı çocukların tüm gelişim alanlarında desteklenmesini sağlamak, ilkokula hazırlamak, yaygın eğitim kurumlarına eğitim için başvuran anne-babaların çocukları için ortak bir eğitim ortamı sağlamak ve çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak amacıyla Konya genelindeki Halk Eğitimi Merkezleri’nde "Oyun Odası" kursları açıldı.

oyun-odasi-1.jpg

Bu kapsamda Konya’da 2022 yılında 37-72 aylık okul öncesi yaş grubunda 1.342 çocuğun "Oyun Odası" kursları ile eğitime erişimi sağlandı.

Bu kurslar matematik, drama, okuma-yazmaya hazırlık, görsel algı çalışmaları, sanat, Türkçe, oyun, müzik, fen, hareket etkinlikleri, işitsel algı/fonolojik farkındalık çalışmaları, dikkat ve hafıza çalışmaları, temel kavram çalışmaları, problem çözme ve tahmin çalışmaları, kalem kullanma ve el becerisi çalışmaları, öz bakım ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları, güven ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları, sosyal-duygusal olgunluk geliştirme çalışmaları, okuma-yazma farkındalığı ve motivasyon geliştirme çalışmaları, duyu eğitimi çalışmaları, nefes ve ritim çalışmaları ve alan gezilerinden oluşan program günde 8 saatten fazla olmamak üzere 210 saatlik bir süreci kapsamaktadır.

oyun-odasi-2.jpg

oyun-odasi-3.jpg

oyun-odasi-4.jpg

oyun-odasi-5.jpg

oyun-odasi-6.jpg

oyun-odasi-7.jpg

oyun-odasi-8.jpg

oyun-odasi-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.