Konya'da FETÖ şüphelileri için nokta operasyonlar yapılıyor

Konya'da FETÖ şüphelileri için nokta operasyonlar yapılıyor
Konya’daki FETÖ soruşturmasında, geçtiğimiz Çarşamba günü 22 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 30 kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 90 kişinin bulunmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar ülke çapında tüm hızıyla devam ediyor.

Konya’da yürütülen soruşturma kapsamında, geçtiğimiz Çarşamba günü, haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticileri, akademisyen ve iş adamlarının da bulunduğu 90 kişiden 30’u gözaltına alınmıştı. 

22 ilde gerçekleştirilen operasyonla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Son gelen bilgilere göre gözaltına alınanların sayısı bugün itibariyle 50’e yükseldi.

Polis, gizlenen şüphelilerin her birini yakalamak için farklı planlar hazırlıyor. O planlardan biri şüphelilerden Murat P’nin yakalanması amacıyla uygulamaya geçirildi. 

İddiaya göre; Konya'da görev yaparken Kayseri'ye tayin edilen polis memuru Murat P'nin evine giden polis, şüpheliyi bulamadı. Polis, apartman yöneticisine Murat P'yi telefonla arattırarak su tesisatının patladığını, acilen evine gelmesi gerektiğini söyletti. Murat P, bir saat sonra evine geldi. Apartmanda bekleyen polisler, şüpheliyi burada gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 'C' serisi 1 dolar bulunduğu ileri sürüldü. Şüpheli polis memuru Murat P, ifadesi alınmak üzere Konya'ya getirildi.

Gözaltında bulunan 50 şüpheliden ifadesi alınanlar, işlemleri tamamlanıp gruplar halinde adliyeye sevk ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.