Konya'da Hastane İdarecilerine "Memur Suçları" Anlatıldı

Konya'da Hastane İdarecilerine "Memur Suçları" Anlatıldı
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kurumlarında görev yapan sağlık yöneticileri, başhekimler, müdür ve müdür yardımcılarına; "memur...

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kurumlarında görev yapan sağlık yöneticileri, başhekimler, müdür ve müdür yardımcılarına; "memur suçları ile soruşturma usul ve esasları" eğitimi verildi.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Op. Dr. Gökhan Darılmaz, memur suçları ve soruşturmaların nasıl yapılacağı konusunun idareciler için son derece önemli olduğunu söyledi.

İdarecilerin konu ile alakalı olarak zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Darılmaz, şunları kaydetti:

"Hastane yönetici ve idarecilerimiz, memurların görevleri sebebiyle işledikleri suçları soruştururken teknik bilgilerinin yetersiz olması durumunda sıkıntılar yaşayabilmektedirler. Bu nedenle yapılan bu eğitimin son derece yararlı olacağını ve idarecilerimizin eksik bilgilerini tamamlamaları açısından faydalı olacağını düşünüyorum."

Memur Suçları ve Soruşturma Esasları Eğitimi’nin bir rehber haline getirilmesi için de Genel Sekreterlik olarak çalışma yaptıklarını vurgulayan Darılmaz, "Hazırlayacağımız rehberi tüm idarecilerimizle paylaşarak bu konuda yapılan hataları en aza indireceğiz" dedi.

Darılmaz’ın konuşmasının ardından avukat Batur Akça ve İdari Hizmetler Başkanlığı Hukuk Birimi’nde uzman olarak görev yapan Hasan Uyar tarafından "Memur Suçları" ile "Soruşturma Usul ve Esasları" konulu sunumlar gerçekleştirildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.