KONYA'DA KOCASINI ÖLDÜREN KADINA BAKIN NE OLDU

KONYA'DA KOCASINI ÖLDÜREN KADINA BAKIN NE OLDU
Konya’da, bir yıl önce şiddet gördüğü iddiasıyla kocasını bıçakla öldüren kadına mahkeme tarafından 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Rabia Yıldız, sanık ve maktul yakınları ile taraf avukatları katıldı. Yargılamanın sonuna gelindiğini belirten mahkeme heyeti, duruşmayı karara bağlayacağını belirterek sanığa son sözünü sordu. Sanık Rabia Yıldız, “tahliyemi istiyorum” dedi.
Duruşmada verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Rabia Yıldız’a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, kadının cinayeti kocasından şiddet gördüğü için ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezasını 20 yıla, ardından mahkeme salonundaki iyi halinden dolayı cezada indirim yaparak 16 yıl 8 ay olmasına hükmetti.
Olay, 21 Ekim 2014 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde meydana geldi. Olayda, Rabia Yıldız, kendisini aldattığı ve şiddet gördüğü iddiasıyla kocasını bıçakla öldürmüştü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.