Konya'da koruyucu sağlık hizmetlerinde de çıta en yükseklerde

Konya'da koruyucu sağlık hizmetlerinde de  çıta en yükseklerde
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı başkanları ile bir araya gelerek 2023 yılı ilk 6 ay genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı başkanları ile bir araya gelerek 2023 yılı ilk 6 ay genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İstatistikî veriler eşliğinde ilçelerin genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı da 2023 yılı ikinci 6 aylık diliminde hayata geçirilmesi 1. Basamak sağlık hizmetlerindeki hedefler ve projeler de masaya yatırıldı.

Konya merkez ve 31 ilçesinin her bir noktasında kaliteli sağlık hizmeti sunulması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Aile sağlığı merkezlerimizde (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde hastanelere gitmeden gereken muayene ve tetkik hizmetleri, kadın üreme sağlığı hizmetleri, aşılama hizmetleri, anne ve bebek sağlığı hizmetleri, erken teşhise yönelik taramalar, kanser taramaları, sigara bırakma poliklinikleri, psikolojik danışma, sağlıklı beslenme ve obezite danışmanlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli sürdürülebilmesi geleceğimiz açısından önem arz etmektedir” diyerek bu hizmetlerin eksiksiz sunulması noktasında uyarılarda bulundu.

konya-ilsaglik-2.jpg

SON DERECE ÖNEMSİYORUZ

İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerin sorunlarını tespit ederek çözüm odaklı çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “Mahallelerimizde yenileyerek açtığımız sağlık evleri ile vatandaşlarımızın ilçe merkezindeki hastaneye gitmeden günlük gebe takiplerini yaptırabilmesini, aşı hizmetlerine ulaşabilmesini, enjeksiyon, pansuman gibi tedavileri daha rahat yaptırabilmelerini amaçlıyoruz. Bu nedenle, aile sağlığı merkezlerimiz ve sağlık evlerimizde sunulan hizmetleri de son derece önemsiyoruz” dedi.

KONYA ORTALAMANIN ALTINDA

Ülkelerin gelişmişliğinin göstergesi olan anne-bebek ölüm hızlarında Konya'nın özellikle son 5 yılda ülke ortalamasının altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Kanser tarama oranlarımızın da ülke ortalamasının üstünde olduğunu memnuniyetle vurgulayarak bu başarılı hizmetlerde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

konya-ilsaglik-3.jpg

HEDEF 20'YE ÇIKARMAK

Konya'daki sağlık yatırımlarının Türkiye'ye örnek olacak bir şekilde hızla tamamlanmaya devam ettiğini de ifade eden Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin verdiği destekle ilimizin her ilçesinde sağlık yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yukarıda ifade ettiğim hizmetleri daha iyi şartlarda sunmak için fiziki şartları uygun olmayan bütün sağlık tesislerimizi yenileme ve yenilerini açma yönünde çaba gösteriyoruz. Hedefimiz, şehrimizde kiralık aile sağlığı merkezi binası kalmamasıdır. Bu hedefe ulaşmak içinde çok önemli bir mesafeyi kat etmiş durumdayız. Ayrıca mevcut 7 Sağlıklı Hayat Merkezi sayısını il genelinde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz. İnşaatı devam eden ve proje aşamasında olan yatırımlarımızla inşallah kısa sürede bu hedefimize de ulaşacağız ve il genelinde sunduğumuz bu hizmetleri daha da arttıracağız” dedi.

Hizmet başkan ve başkan yardımcılarının da yer aldığı toplantı, ilçe sağlık müdürlerinin soru ve görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.