Konya'da Kurban satış ve kesim yerleri

Konya'da Kurban satış ve kesim yerleri
Konya'da Kurban satış ve kesim yerleri

MERAM
Meram Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca alınan karar gereği; Karahüyük Kurban Satış Yeri ile Arif Bilge Kurban Satış Yeri kurbanlık satış noktası olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise;
Muhacir Pazarı,
Aşkan Semt Pazarı,
Melikşah Semt Pazarı,
Lalebahçe Semt Pazarı,
Kalfalar Semt Pazarı ve
Arif Bilge Semt Pazarı olarak belirlendi.

Meram ilçesinde bu yerlerin dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyecek.
 

SELÇUKLU

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye olarak hayvan kesim alanlarında tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Kurbanların rahat kesimi için askılıkların bulunacağı, ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından kurban kesim noktalarında vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtılacağı belirtildi. Vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını Selçuklu Belediyesi portatif hayvan kesim mezbahanesinde 220 TL ödeyerek kestirebilecekler.

Kurban Satış Yerleri: Bosna Hersek Mahallesi, Aliye İzzet Begoviç Caddesi üzeri.Kurban Kesim Yerleri: Dumlupınar Mah. Dumlupınar Semt Pazar Yeri, Şeyh Şamil Mah. Şeyh Şamil Pazar Yeri, Bosna Hersek Mah. Bosna Hersek Pazar, M.Akif Mah. Özalkent Semt Pazar Yeri, Işıklar Mah. Fatih Sultan Mehmet Pazar Yeri, Nişantaşı Mah. Seyit Çavuş Semt Pazar Yeri, Akşemsettin Mah. Akşemsettin Semt Pazar Yeri, Yazır Semt Pazarı, Sakarya Semt Pazarı, Aydınlıkevler Semt Pazarı, Buhara Mah. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi arkası.

KARATAY

Karatay Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Karatay Belediyesi yetkilileri, ilçenin 18 farklı yerinde kurban kesimine izin verildiğini belirtilerek;

Büyüksinan Pazar Yeri, Çatalhöyük Pazar Yeri, İstiklal Pazar Yeri, Kalenderhane Pazar Yeri, Karaaslan Üzümcü Pazar Yeri, Karkent Pazar Yeri, Karşehir Pazar Yeri, Keçeciler Pazar Yeri, Küçük Kumköprü Pazar Yeri, Sedirler Pazar Yeri, Selim Sultan Pazar Yeri, Uluırmak Pazar Yeri, İstiklal Konutları Pazar Yeri, Fetihkent Basket Sahası, Karfet Kooperatifi Basket Sahası, Sedirler yolu üzerinde Ahmet Haşhaş İlkokulu yanı ve Karatay Belediyesi Aşevi olarak kurban kesim yerleri oluşturulduğu ifade edildi.

Ayrıca bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı.

Karatay Kurban Hizmetleri komisyonunun aldığı karar doğrultusunda kurban satış yeri olarak Hayvan Pazarı'nda hayvan satışı yapılmasına izin verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.