Konya'da kurbanlıklar kaç lira?

Konya'da kurbanlıklar kaç lira?
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban satıcılarının yoğun mesaisi başladı. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda dün kurbanlıklar görücüye çıkarıldı. Ancak fiyatlar çok yüksek

KURBANLIKLAR PAZARDA

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar da pazara çıkarılmaya başlandı. Kurban pazarlarının kurulmasını beklemeyen vatandaşlar, fiyat araştırması yapmak ve kurbanlık temini için soluğu dün Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda aldı. Bu yıl kurbanlıklar adeta cep yakarken, alıcılar fiyatların yüksekliğinden, satıcılar ise maliyetten yana dertli.

BU YIL YÜZDE 30 ARTTI

Canlı hayvan satıcıları, “Kurbanlıklarımız geçene seneye oranla yaklaşık yüzde 30 oranında arttı. Bu artışın başlıca sebepleri yem fiyatlarının yüksek olması ve kurak bir yılı geride bırakmamızı gösterebiliriz. Bu nedenle geçen seneye oranla kurbanlıklar daha pahalıya satılacak. Ancak içinde bulunduğumuz verimsiz dönem fiyatlarda artışı zorunlu kıldı” dediler.

TALEP KÜÇÜKBAŞA KAYDI

Hareketliliğin başladığını vurgulayan satıcılar, “Herkes bütçesine göre hareket ediyor. Şu anda en çok küçükbaş hayvanlar satılıyor. Keçiye talep arttı. Küçükbaşta fiyatlar 500 liradan başlayarak, 700 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş hayvanların fiyatları ise canlı kilo 17-18 TL civarlarında seyrediyor. Yani ortalama 3-7 bin lira arasında değişiyor” diye konuştu. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.