Konya'da "Kutlu Doğum İhya Gecesi" etkinliği

Konya'da "Kutlu Doğum İhya Gecesi" etkinliği
Doğumunun 1443. yıl dönümü, Hazreti Muhammed'in doğum saatlerinde, ilahiler ve mevlid-i şeriflerle kutlandı

Konya'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Hazreti Muhammed'in doğum saatinde etkinlik düzenlendi.

Tarihi Kapu Camisi'nde, Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-Der) ile Meram İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği programda, sabah namazından önce toplanan cemaat, teheccüt namazı kıldı. 

Mevlid-i şeriflerin ve ilahilerin okunduğu gecede, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, dualar edildi.

Tüm-Din-Der Genel Sekreteri Mustafa Başkonak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in doğum saatlerinde onu ihya etmek amacıyla program düzenlediklerini söyledi.

Dernek olarak Türkiye'nin birçok ilinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlediklerini aktaran Başkonak, şunları kaydetti:

"Makedonya'da da peygamber efendimizin doğumunun 1443. yılı münasebetiyle bu organizasyonu düzenledik. Bu tip etkinlikler genelde gündüz vakti yapılır. Bu yıl farklı bir program yaptık. Peygamber efendimizin doğum vaktinde, gecenin en karanlık olduğu saatlerde, Konya'da Kapu Camisi'nde kardeşlerimizle bir araya geldik. Bizler bu vakitte peygamberimizi sadece anmak değil onu hayatımızın her alanına katabilmek ve etrafımızdaki kardeşlerimize bu mesajı verebilmek amacıyla buradaydık. Kutlu Doğum Haftası yılın bir haftasında kutlanacak bir hafta değil. Elbette bizler de yılın tüm vaktinde efendimizi anarak, onun sevgisini insanlara anlatacağız."

Program sonrası vatandaşlara gül dağıtıldı, salep ve simit ikramı yapıldı.

PROGRAMDAN KARELER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.