Konya'da Ölen "Poşetli Dede"nin Cenazesi Toprağa Verildi

Konya'da Ölen "Poşetli Dede"nin Cenazesi Toprağa Verildi
Yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden, "poşetli dede" olarak tanınan ve banka hesaplarında bir milyondan fazla parası bulunduğu öğrenilen Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'da toprağa verildi

 Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden, "poşetli dede" olarak tanınan ve banka hesaplarında bir milyondan fazla parası bulunduğu belirtilen 75 yaşındaki Mehmet Keleş'in  cenazesi, Çorum'da toprağa verildi.

Konya Otogarı'nda otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden Mehmet Keleş'in cenazesi, dün akşam saatlerinde ablası Zeynep Yar ile kız kardeşlerinin çocukları tarafından yapılan kimlik teşhisinin ardından Çorum'a getirildi.

Doğum yeri olan Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyüne nakledilen Keleş'in cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından köy mezarlığına götürüldü. Keleş'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Keleş'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan ile vatandaşlar da katıldı. 

Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada otobüs firmasının sorumlu olduğunu iddia ederek, firma hakkında dava açacaklarını söyledi. 

Dayısının cenazesinin tanınmayacak halde olduğunu öne süren Yar, "Otobüs firmasından şikayetçi olacağız. Herkes bilsin, duysun. Otobüs 3 kez üstünden geçmiş. Cenazesi tanınmayacak haldeydi. Otobüs şoförün büyük hatası var. Muavini dahi yokmuş. Şoför karakolda imza atıp elini kolunu sallayarak gidiyor. Bunun hesabını mahkemede soracağız. Firmadan bize kimse gelmedi. başsağlığı bile dilemediler" ifadelerini kullandı. 

Dayısı Keleş'in 36 yıldır Konya'da yaşadığını anlatan Yar, şunları kaydetti:

"Dayım Konya'ya mal olmuş bir insan. Dün cenazesini almaya gittiğimde savcım bile vermek istemedi. Cenazesinin orada defnedilmesini bile önerdiler. Konya'da 'Poşetçi dede" diye isim yapmış. Herkes de seviyor. Biz Konya'ya borçluyuz. Konyalıların da emeği varsa bize yardım etsin. Kazayı gören duyan varsa şahitlik etsinler. Abim getirmeye gitti gelmedi, dayımın oğlu gitti, getiremedi. Teyzemin kızı gitti getiremedi. Gelmedi, Konya'yı seviyordu."

Dayısı Keleş'in banka hesaplarında bir milyondan fazla parası olduğunu öğrendiklerini belirten Yar, paranın bir kısmı ile hayır yapmak, diğer kısmını da varisleri arasında bölüştürmek istediklerini söyledi. Yar, şöyle devam etti:

"Hesabında 1 milyon liranın üzerinde para olduğunu öğrendim. Savcımız bu konuda bana bilgi verdi. O parayı bankaya yatıran şahıs da bize söyledi. Cenaze işlemleri bittikten 10 gün sonra bunlar noter aracılığıyla gün yüzüne çıkacak. Kardeşlerine ve evlatlarına eşit şekilde paylaştırılacak. Ancak paranın bir miktarı da hayır olarak köyümüz için kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok, bir morg yapıp onun adını koyacağız. mevlit okutacağız. Köyün su sıkıntısını çözeceğiz. Bunlar onun hayrı olacak. Bizden başka kimsesi yok. Parasını, onun yerine hayır işlerinde de değerlendireceğiz."

Yar, mirasçılarından onay almaları durumunda Konya'daki Mevlana Müzesi'ne de bağış yapmak istediklerini söyledi. Dayısının, köyde de arazileri bulunduğunu dile getiren Yar, "Köyde geçimini sağlayacak kadar arazisi ve işleri vardı. Eğer gitmeseydi burada rahatça yaşayabilirdi. Bunun yuvasını yıktılar, karısını öldürdüler. Bu tür akıllı insanlar eğer bir yere küstüyse geri dönüp bakmaz, başını alıp gider. Atom bombasının yapılışını anlatmış Konya'da. ODTÜ mezunu diye biliniyor. İlkokul mezunu ama çok zekiydi. Eşini öldürdüler, sonra köye kahretti, çekti gitti. Gidiş o gidiş. 36 yıldır Konya'da" diye konuştu.

- Bir türlü köye getirememişler 

Keleş'in diğer yeğeni Battal Yar ise dayısını getirmek için 5 kez Konya'ya gittiğini belirterek, "Konya'ya 5 kez gittim, ama getiremedim. Son kez gittiğimde 'oğlum şimdi gelemem de bir yıl sonra gelirim' demişti. Ama gelmedi" dedi.

Bir başka yeğeni Ömer Hançer de Konya'ya giderek dayısını getirmek istediğini ifade ederek, "Gittiğimde valilik civarındaki bir parkta buldum. 'Kardeşin öldü, gidelim köye' dedim. O da 'Sen git, ben gelmiyorum' dedi" diye konuştu.

Köy muhtarı Hüseyin Al ise Keleş'in ismini köyde yaşatmak istediklerini belirterek, "İsmini köyde yaşatmak istiyoruz. Park, yol ya da bir kültür merkezine ismi verilebilir. Kendisi Konya'ya mal olmuş bir insan. Garip olarak tanınıyordu. Gerçekten garipti, kimseye zararı olmadı, faydası oldu" dedi. 

Köyde yaşayan bazı vatandaşlar da Keleş'in çok yardımsever olduğunu dile getirerek, köyde bulunduğu dönemde düğünü olan, ev ya da arazi alan herkese yardım yaptığını, borç para verdiğini kaydetti.

Üç gün önce, Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, Konya Otogarı'nda manevra yaparken, sokaklarda yaşamını sürdüren "poşetli dede" olarak tanınan Mehmet Keleş'e çarparak ölümüne neden olmuştu.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.