Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’da sağlam bir tek bina lazımmış

Konya’da sağlam bir tek bina lazımmış

Bugün siz değerli okurlarımız ve dostlarımızla yine farklı farklı farklı konularla birlikte olmaya çalışacağız.

İsterseniz önce pek çoğumuzun farkında olmasak da yoğunluk bakımından şehrin en kilit ve kritik resmi kurumlarından Tapu Kadastro Müdürlüğü binasından söz etmek istiyoruz.

Bilmem buraya yolunuz hiç düştü mü? Vallahi ben bir iki defa gittim.

Gerçekten burada tıkır tıkır işleyen mükemmel bir sistem var. Ve burası mesken, dükkan ve toprak üzerine adeta devletin kasası gibi.

Ancak şimdi buradan bize bazı duyumlar gelmeye başladı.

Bunun ilk sebebi de bize aktarıldığına göre CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt Bey’in mecliste vermiş olduğu bir önerge de “Konya tapu binası risk taşıyor mu?” sorusu olmuş.

Bu soru önergesinin basında yer almasının ardından biraz doğru biraz da efsane söylentiler ile iş ayyuka çıkmış. 

Mevzu şu, Konya ilçe tapu müdürleri dilekçe vermişler.

Meram Tapu için Meram Belediyesi’nin yanına, Selçuklu Tapu için Yazır mahallesine, Karatay için Adliye yanına arsa tahsisine. Yani üç yeni Tapu binası ile ilçelerde hizmet verilecek.

Gelgelelim eğer Tapu Müdürlükleri bu şekilde ayrılırlarsa hem ipotek yapan banka avukatları hem de tapudaki ana kütükler, hem de emlakçılar düğüm olacaklarmış.

Buradaki dostlar ayrıca sorarlar o zaman “Kadastro Müdürlüğü ile Bölge Müdürlüğü ne olacak?”

Ya da yeniden hem vatandaşa hem çalışanlara hem de bu işle ilgilenen yasal ve özel kişilere yeni eziyetler çıkması istenmiyorsa tek kalemde yapılacak tek iş “Konya’da tek bina ama sağlam bir bina bulmak gerekiyormuş.”

Hatta bu binanın bir de banka, kafeteryası, otoparkı falan da olursa Selçuklu’nun Başkentine anına şanına yakışır möhkem bir şey olurmuş.

Bizden söylemesi.

Sonradan da dimedi dimeyin haa. 

O KAFE MAHKEME KARARINI BEKLİYOR

Dün Meramlı bir iş adamı abimizin Meram Yeni Yol üzerindeki bir kafenin kaldırıma kadar dayanması ile ilgili üşüntüsünü ve sitemini dile getirmiştik.

Biz o kafe ile ilgili durumu baştan bu yana takip ediyoruz. Abimize telefonda bire bir anlatmaya da çalıştık.

Ancak buralardan açıkça dillendiremiyoruz.

Niye?

Çünkü burası artık mahkemelik olmuş durumda.

Dün Meram Belediyesi’ndeki dostlarımız bize konuyu bir kere daha hatırlattılar. Meram Belediyesi o kafeyi yıkmak için karar almış durumda. Ancak iş artık mahkemeye yansıdığı için herkes mahkeme kararını bekliyor.

Bu vesile ile son aylarda çeşitli konularla sık sık Konya kamuoyunda gündeme gelen kafenin geleceğini mahkeme kararı belirleyecek.  

UĞUR BAŞKAN’A BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bugünlerde bir yandan yoğun ramazan telaşesi, bir yandan Belediyenin asla durmayacağı hizmetlerini aynı tempoda sürdürmeye çalışırken bir yandan da gözyaşlarını içine akıtarak çalışmalarını sürdürüyor. Dedesini toprağa veren Başkan Altay’a biz de bir kez daha baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

HÜSEYİN RAHMİ GÜNDÜZ’Ü TEBRİK EDİYORUZ

Bir dönem yerel basın dünyasının sessiz çalışkan beyefendi ismi olarak aramıza dahil olan daha sonra sağlık sektörüne ağırlık veren genç dostumuz Hüseyin Rahmi Gündüz artık Konya’ya veda etmeye hazırlanıyor.

Evet genç arkadaşımız son yıllarda kendi çabaları ile adeta tırnakları ile SAYDES için büyük bir mücadele veriyordu. Şimdi öğreniyoruz ki Ankara’da yapılan Genel Kurul’da Hüseyin Rahmi SAYDES’in Genel Başkan Yardımcılığına seçilmiş.

Durum böyle olunca da Hüseyin Rahmi aramızdan ayrılıyormuş. Kendisine Ankara’da da başarılarının devamını dileriz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir gerçeği savunurken, önce ona kendimiz inanmalıyız sonra da başkalarını inandırmaya çalışmalıyız.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

34 KRF 6.  Plakalı son model jeepi kullanan bayan sürücü dörtlü lambalarını yakarak Havzan dönel kavşağına kestirmeden(!) girdikten 100 metre sonra fırının önüne park etmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR