Murat Güzel

Murat Güzel

Konya’da Seçimin Nabzı Düşük

Konya’da Seçimin Nabzı Düşük

Seçim havası her ne kadar Konya şehir merkezinde doyasıya yaşanmasa da taşra ilçelerinde zaman zaman kıran kırana süren bir yarış var.

Gözler özellikle Seydişehir, Ereğli, Akşehir, Çumra gibi büyük ilçelere çevrilmiş durumda.

Seydişehir’de mevcut belediye başkanı Abdülkadir Çat MHP’den tekrar aday.

Çat, yaptığı çalışmalarla, sevecen kişiliğiyle kuvvetli bir aday olarak seçimi tekrar kazanmaya namzet görünüyor; ancak aldığımız duyumlar, farklı dostlarla yaptığımız sohbetlerden bizde kalanlara göre Çat’ın en büyük problemi partili çevresinden kaynaklı. Yani bir anlamda “kendisi iyi, çevresi kötü” durumu vaki.

AK Parti’nin Seydişehir’de gösterdiği aday Mehmet Tutal’ın da en az Abdülkadir Çat kadar iddialı olduğunu söylemek mümkün. Tutal’a partisi gerekli her türlü desteği veriyor. AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi başta olmak üzere, ilçe başkanı Kemalettin Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bu desteği veren isimler arasında önde geliyor elbette.

Tahir Başkandan bahsetmişken hemen vurgulamalı ki AK Parti’nin taşra ilçelerindeki en büyük kozu da o.

Deyim yerindeyse Konya kazan, Tahir bey kepçe; yaklaşık 2 aydır Konya’nın bütün beldelerini, belki günde 5-6 belde birden olmak üzere gezdi Tahir Akyürek.

Yeni Büyükşehir Yasası’nı halka anlattı, halkın bu yasayı benimsemesini sağlamak için Konya şehir merkeziyle birlik ve bütünlük içerisinde yeni yasanın gereği yaşadıkları muhitin elde edeceği kazançları dile getirdi hep. Bu sürecin en çok yorulanı belki de Tahir Akyürek oldu.

Tahir beyi, bu çalışmalarıyla partisinin Konya’daki en büyük kozu sayıyoruz bu yüzden.

Diğer partiler, sözgelimi Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim çalışmalarında yeni yasayı eleştirdiklerine de şahit oluyoruz. İktidar olduklarında yasayı değiştireceklerini söylüyor MHP’li vekiller sözgelimi.

Bunu bir seçim stratejisi olarak yanlış bulduğumu ifade etmeliyim.

MHP’li vekiller bu eleştirileriyle partilerinin Türkiye siyasetinde savunduğu görüşleri ifade ediyor olabilirler; ancak yerelde bu eleştirilerin tek bir anlama geldiğini düşünüyor halk.

MHP, Konya ilinin tamamen tek bir ismin (MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Altunel beyin) yönetebileceği hissini halkta uyandırmıyor; aksine, bu eleştirileriyle bunun mümkün olduğuna inanmadığını, zımnen, ortaya koyuyor.

Bu durum ise MHP’nin Türkiye siyasetinde varit görüşleri bakımından tutarlı sayılabilse de yerel ölçekte büyük bir tutarsızlığa ve güven bunalımına yol açıyor.

Ereğli’de ise seçim yarışı üç parti arasında geçecek: AK Parti, MHP ve CHP.

Çumra’da Mehmet Oğuz sevilen bir isim olmasına karşın AK Parti’nin yaptığı stratejik hatalar Çumra merkezde partiyi zorlayacak görünüyor. Partinin Çumra belde ve köylerinden alacağı destek bu açıdan son derece önemli.

Sarayönü, Kadınhanı, Ahırlı, Doğanhisar, Beyşehir, Karapınar ve diğer ilçelerde de işi kolay değil AK Parti’nin.

Tam kırk gün sonra ak koyun kara koyun belli olacak. O zamana kadar da seçimin nabzını tutmaya devam edeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR