Konya’da STK’lar darbe girişimini lanetledi

Konya’da STK’lar darbe girişimini lanetledi
Konya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Konya Valisi Yakup Canbolat başkanlığında ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in de katılımıyla, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen kalkışmayı değerlendirdi.

Toplantıda bilgi alışverişi ve mütalaalar yapıldı. Ülkemizin selameti, devletimizin bekası ve milletimizin geleceği açısından asgari müştereklerde birleşmenin hem vicdani, hem vatandaşlık görevleri arasında olduğunu dile getiren STK temsilcileri, darbe ve kalkışma karşıtı olan halka hitaben çeşitli hususları ele aldı. Toplantının ardından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen başarısız darbe girişimini, bu alçak girişimde görev alanları, hain kalkışmacılara yurtiçi ve yurtdışından destek verenleri şiddetle lanetliyoruz. Devletimizin kalkışmacılara hak ettikleri en büyük cezayı vermesini bekliyor ve talep ediyoruz. Her türlü darbe girişimi ve kalkışmacılara karşı STK’lar olarak devletimizin ve aziz milletimizin yanındayız. Türk askeri içerisinde yuvalanmış teröristlerin giriştiği hukuksuzluk askerimize olan güvencimizi ve inancımızı sarsamaz. Türk askerinin kadim birikimi sağduyusu, gücü ve cesaretini ortak değerimiz olarak görüyoruz. Devletimize demokrasimize birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak hain kalkışmacıları ve işbirlikçilerini telin etmek için Konya’lılar olarak nöbetimize Hükümet Konağı ve Mevlana Meydanı’nın bulunduğu alanda devam edeceğiz. Demokratik tepkimizi gösterdiğimiz meydanda siyasi ve farklı kurumsal simgelerle değil, sadece Türk Bayrağımızla bulunmakta fayda mülahaza ediyoruz. Demokratik tepkimizi yansıtırken insanlara, doğaya ve sosyal huzura zarar vermeyecek yol ve yöntemleri benimsememiz önem arz etmektedir.
Meydanda ve farklı mecralarda meydana gelebilecek provokasyon ve provokatörlere, fiziki zarar ve şiddet içerikli yaklaşımlara asla itibar edilmemesini önemle vurguluyoruz. İtidali elden bırakmamalıyız. Resmi makamlarca teyit edilmemiş haber ve çeşitli yollarla yapılan paylaşımlara da itibar edilmemelidir. Meydanlara gelirken mümkünse toplu taşıma araçlarının kullanılması trafik akışı açısından daha sağlıklı olacaktır. Kitleleri kanunsuz eylemlere, taşkınlıklara ve tahribatlara yönelik provoke edenlerin 155 polis hattına bildirilmesi toplumsal huzur açısından önemlidir. Darbe girişimcilerinin oluşturmak istediği kaos ortamına izin vermeyen, yaptığı çağrılar ve telkinlerle milli iradenin en büyük temsilcisi olduğunu bir kez daha gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, hain çetelerle birlikte hareket etmeyen askerlerimize, adli, mülki, mahalli idarelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, basın kuruluşlarımıza, bu davaya sahip çıkan tüm kişi ve kurumlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Yaşadığımız elim olaylarda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyor, şehitlerimizin emanetine sadakatten ayrılmayacağımızı ilan ediyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.