Konya'da su sorunu çözülüyor

Konya'da su sorunu  çözülüyor
Konya'da su sorunu yaşayan yerleşim yerleri sağlıklı suya kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bu yıl şu ana kadar 11 ilçenin 60 farklı noktasında toplam 9 bin 845 metre sondaj yaparak 802 litre/saniye debili su temin etti. KOSKİ, su temin çalışmalarına yılsonuna kadar devam edecek. 
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaşanan aşırı kuraklığa rağmen su hizmetlerinin genele yayılması ve Konya’da bulunan tüm yerleşim birimlerinin suya kavuşması amacıyla sondaj çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, bu yıl şu ana kadar 11 ilçede 60 farklı noktada ortalama 160 metre derinliğinde kuyu açıldığını, yıl sonuna kadar da çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Sağlıklı içme ve kullanma suyu temini için sondaj gerçekleştirilen bölgelerdeki sorunların nedenleriyle birlikte kategorize edildiğini belirten Başkan Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, muhtelif bölgelerde yüksek miktarda nitrat, arsenik, mangan, alüminyum ve bor olması nedeniyle yeni kuyular açmıştır. Böylece söz konusu 32 yerleşim yerinde vatandaşlarımız, sağlıklı, kesintisiz ve sürekli içme ve kullanma suyuna kavuşturulmuştur ” dedi.

"Su azlığı sona erdi"
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen sondaj çalışmaları kapsamında suyu yetersiz bölgelerde de kuyu açıldığını ifade eden Başkan Akyürek, “Su azlığı ve susuzluk sorunu yaşayan 28 yerleşim merkezinde gerçekleştirilen kuyu açım çalışmalarında da sona gelinmiştir. Su azlığı ve sağlıksız su probleminden dolayı bu yıl şu ana kadar 11 ilçede, 60 farklı noktada toplam 9 bin 845 metre sondaj açılmış ve toplam 802 litre/saniye debili su temin edilmiştir” diye konuştu.

Sondaj açılan yerler
Akören ilçesine bağlı Kayasu, Orhaniye, Avdan, Karahüyük mahalleleri, Altınekin ilçesine bağlı merkez mahalleler ile Ölmez, Sarnıç, Koçaş mahalleleri, Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu, Doğanbey, Çukurağıl mahalleleri, Cihanbeyli ilçesine bağlı Turanlar, İnsuyu, Karabağ mahalleleri, Kadınhanı ilçesine bağlı Karabıyık, Başgöze mahalleleri, Karapınar ilçesine bağlı Islık Mahallesi, Karatay ilçesine bağlı Tatlıcak ve İpekler mahalleleri, Kulu ilçesine bağlı Yeşilyurt, Ağılbaşı, Boğazören, Yazıçayır, Kırkpınar, Acıkuyu, Arşıncı mahalleleri, Meram ilçesine bağlı Alitaşoluk, Karadiğin, Beybes mahalleleri, Sarayönü ilçesine bağlı Karabıyık, Karatepe mahalleleri, Selçuklu ilçesine bağlı Yukarı Pınarbaşı, Çaltı, Güvenç, Tepekent, Kızılcakuyu, Sarayköy ve Kervan mahallelerinde sondaj kuyuları açıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.