Konya'da üniversite öğrencileri sağlık kabini tasarlayıp Hatay'a gönderildi

Konya'da üniversite öğrencileri sağlık kabini tasarlayıp Hatay'a gönderildi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen sağlık kabini, Konya Konteyner Kent'te hizmet vermek üzere Hatay'a gönderildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen sağlık kabini, Konya Konteyner Kent'te hizmet vermek üzere Hatay'a gönderildi.

NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dicle Aydın, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Proje Koordinatörü Yüksek İç Mimar Abdülhamid Kayapınar ve öğrenciler, üretimi ve montajı tamamlanan "Sağlık Hizmet Birimi"nde incelemelerde bulundu.

aa-20230413-30838984-30838981-konyada-universite-ogrencilerinin-tasarladigi-saglik-kabini-hataya-gonderildi.jpg

Aydın, deprem bölgesinde vatandaşların birçok ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz, Hatay'da oluşturulan konteyner kent için bir sağlık kabini tasarlamayı düşündüler. Bu kapsamda 21 metrekareden oluşan konteyneri çok işlevli bir mekana dönüştürdüler. İki sağlık personellerinin çok rahat bir şekilde hizmet verebileceği, ihtiyaç olursa barınabilecekleri, ıslak hacmi, mutfak tezgahı, yeterince dolabı, muayene odası olan konteyner bir anlamda sağlık ocağı gibi ayakta teşhis ve tedavi hizmeti verilebilecek bir mekana dönüştü." dedi.

aa-20230413-30838984-30838983-konyada-universite-ogrencilerinin-tasarladigi-saglik-kabini-hataya-gonderildi-1.jpg

Projenin yürütülmesi için Konya Ticaret Odası ve birçok firmanın destek sağladığını dile getiren aydın, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nün de ekipman desteği verdiğini söyledi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de Konya olarak deprem bölgesinde 2 konteyner kent kurduklarını ifade ederek, "Bu konteyner kentlerde kullanılmak üzere donanımlı bir sağlık kabini oluşturuldu. Bu özel bir proje, çünkü bu projede en büyük emeği öğrenci kardeşlerimiz harcadı. NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler, hayırseverlerin desteğiyle beraber çok güzel bir sağlık kabini ürettiler. Genç kardeşlerimizin duyarlı davranarak böyle bir hizmete vesile olmalarını çok değerli buluyorum. Emeği geçen öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sağlık kabininin üretiminde emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından kabin tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi.

aa-20230413-30838984-30838982-konyada-universite-ogrencilerinin-tasarladigi-saglik-kabini-hataya-gonderildi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.