Konya'dan Alanya'ya alındı

Konya'dan Alanya'ya alındı
Daha önce Konya'dan başlayacağı açıklanan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2017) kentten alınarak Alanya'ya verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yaptığı açıklamada, önceki yıllardan farklı olarak 10-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek turun, Alanya ile İstanbul arasındaki 6 etaptan oluşacağını ifade etti.

KONYA'DAN ALINDI ALANYA'YA VERİLDİ

Daha önce startı Konya'dan verilmesi planlanan turun başlangıç yerinin takvimdeki sıkışma nedeniyle Alanya'ya alındığını belirten Küçükbakırcı, dünyanın en önemli bisikletçilerinin, Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerledikten sonra İzmir'den hava yoluyla İstanbul'a geçeceğini aktardı.

Küçükbakırcı, Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayan turun, 15 Ekim'de İstanbul'da tamamlanacağını dile getirdi.

Deniz seviyesine göre bin 850 metre yükseklikteki Göğübeli geçidine uzanan Elmalı tırmanışının, turun yine en zorlu etabını oluşturacağına dikkati çeken Küçükbakırcı, yarışın 2. gününde sporcuları zorlu bir finişin bekleyeceğini vurguladı.

- "Katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz"

Erol Küçükbakırcı, turun nisan ayından ekime alındığını hatırlatarak, "Katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Yeni takvim açıklandıktan hemen sonra 2 büyük takımın tura katılma isteklerini kendilerine ilettiğini belirten Küçükbakırcı, "Diğerleri de gelmek üzere hazırlık yapıyor. Takımlarla iletişimimiz devam ediyor. Bu tur daha güçlü olacak gibi." ifadelerini kullandı.

Küçükbakırcı, turun ekim ayına alınmasıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"İtalya Turu'na hazırlanacağız gerekçesiyle yarışı bırakan takımlar vardı. Bizden önce de Hollanda Turu vardı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu arada sıkışıyordu. Ekimde bizim dışımızda büyük yarış yok. Bizden sonra Japonya'ya gidiyorlar. Ekim ayı katılım açısından iyi bir dönem. Eski tarih (nisan) bize uygun değildi. Katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz."

- "Herkesi kucaklayacağız"

Erol Küçükbakırcı, sadece Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile yetinmeyeceklerini belirterek, Türkiye'deki uluslararası yarışların sayısını artırmak için çalıştıklarını vurguladı.

Şu ana kadar 20 ilde tur gerçekleştirdiklerine işaret eden Küçükbakırcı, "Ülkemizde ayak basmadığımız yer kalmayacak. Doğu da bunun içinde. Yetişirse bu sene, yetişmezse önümüzdeki yıl Uluslararası Mezopotamya Turu düzenleyeceğiz. Bu sene Van, Hakkari, Muş ve Adıyaman bölgesinde yarışımız olacak. Ülkenin her yerinde, herkesi kucaklayacağız. Dolayısıyla, inşallah başarı gelecektir diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Küçükbakırcı, göreve geldiklerinde Türkiye'deki bisikletçi sayısının 35 olduğuna dikkati çekerek, "Şubat ayında Alanya'da yaptığımız yarışta 650 kişiye ulaştık. Şu anda tahmin ediyorum bu sayı bini buldu. Yıl sonunda bu rakam tescillenir zaten. Bunu önümüzdeki sezon 2 bin yapmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

- TUR 2017'nin etapları

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun etapları şöyle:

1. etap: Alanya-Kemer

2. etap: Kumluca-Elmalı (Göğübeli)

3. etap: Fethiye-Marmaris

4. etap: Marmaris-Kuşadası

5. etap: Kuşadası-İzmir

6. etap: İstanbul-İstanbul

- Turun tarihçesi

İlk kez "Marmara Turu" adıyla 1963 yılında düzenlenen organizasyon, 1965 yılında uluslararası statü kazandı.

Bu özelliği nedeniyle turun başlangıç tarihi 1965 olarak kabul ediliyor. Organizasyon, 1966 yılından itibaren ise Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, UCI tarafından 2008'de 2.1 yarışma kategorisine, 2010'da da Hors Category (2. HC) seviyesine yükseltildi.

Tur, 2017'den itibaren üç yıl boyunca Dünya Turu takvimine eklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.