Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konyalı İnfak Edecekmiş!

Konyalı İnfak Edecekmiş!

Yılın her günü yani 365 gün sadece ve sadece “yerel yazı” yazan belki de ülkemizdeki tek gazeteci olarak, haddimizi ve boyumun ölçüsünü bilerek Konya’yı yazmaya çalışıyoruz.

Konya’nın ötesinde Konya’yı ve Konyalıyı ilgilendiren bir durum yoksa dünya yansa dönüp bakmıyoruz. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış tabii ki tartışılır. Ama yerel olmanın çerçevesinde dünyamızı Konya ve Konyalı olarak daralttık.

Ancak yine kendimizi; bir köşesinden Konya’yı tutturarak İsrail’in kendine özgü insanlık dışı ölüm kusmasına küçük bir gönderme yapmak zorunda hissettik.

………………

İsrail adına, şanına, geçmişine yakışanı (!) yapıyor. Kadın kız, çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden masum insanları öldürüyor. Parça parça ediyor. Bu vahşet görüntülerini sonuna kadar izleyebilmek her insanın harcı değil. Şahsen ben izleyemiyorum.

Dünyada bu felaket görüntülerini sadece seyrediyor.

Kimsenin bir şey yaptığı yok. Bol bol laf, söz, demeç yani leylek misali lak lak lak… lakırdı.

Bu bizim millet olarak kendimizi de gördüğümüz ilk filim değil. İnşallah son olur. Ama ummam.

Çünkü bizim insanlık değerlerimizde birbirine karıştı. Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Çin’de yapılan insanlık dışı zulümleri, işkenceleri, ölümleri bile mezheplere ya da ırklara göre yorumlayacak kadar siyasallaştık. Dolayısıyla da insanlığımızdan uzaklaştık.

Bence kendimizi kandırıyoruz. Sonra da buna inanıyoruz.    

……….

İki gün önce izlediğim bir haber ile kendimden utandım. Dünyanın en gelişmiş ve rahat ülkelerinden İsveç’te Stockholm, Göteborg, Uppsala, Vasteras, Umea ve Boras kentlerinde binlerce İsveç vatandaşı en gelişmiş silahlarla Gazze’ye ölüm yağdıran, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzü aşkın sivili katleden İsrail’i protesto ediyorlardı.

……

Peki biz ne yapıyorduk?

Evet işte bizim ne yaptığımızı ise sosyal medyada son aylarda bir fenomen haline gelen “Konya başganı” nın twiti ile çok daha iyi anlayabiliyorduk. Zaten bizi de bundan güzel bir ifade tanımlayamazdı.

Bakın Konya Başganı ne diyordu;   

“İrili ufaklı tüm parklar mangal dumanı olmuş. Ne oldu akşam Filistin muhabbeti yapan sakallı dostlara? Hani infak edecektik? Hani? “

…..

Buna gülünürdü. Evet ağlanacak halimize gülmek de buna denirdi işte. Başka bir şey demek istemiyorum.

MAHMURİYE MAHALLESİ’NİN

ENGELLİ RAMPASI MUHTARIN

KONTROLÜNDE YAPILIYORMUŞ

Meram Belediyesi’nin duyarlı yöneticileri Pazar akşamı aradılar. Geçtiğimiz hafta içerisinde dile getirmeye çalıştığımız konulardan Mahmuriye Mahallesi’ndeki camiinin tuvaleti için engelli rampası yapımının mahalle muhtarının kontrollünde yapıldığını söyleyerek, “Bize bu konudaki istek de muhtardan geldi. Arkadaşlarımız bütün çalışmalarını muhtarın kontrolünde ve isteğinde yapıyorlar” dediler.

Bizde bu vesile ile hem Meram Belediyesi yöneticilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyor, hem de bu konuyu bize aktaran camii cemaatine durumu bildiriyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yabancı bir şarkı gibiyim, dinleyenim çok anlayanım az

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hiç değilse şu mübarek günlerde adamın gözünün içine baka baka yalan söylemediğimiz zaman ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR