Konyalı İş Adamları Mısır'a Açılıyor

Konyalı İş Adamları Mısır'a Açılıyor
Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından, iki ülke arasında duraksayan ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için MÜSİAD Konya Şubesi tarafından çalışma başlatıldı.

Mısır'da demokratik yollarla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından iki ülke arasında duraksayan ekonomik ilişkileri canlandırmak için Mısır'dan ticari bir heyet Konya'ya geliyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ihracatında Konyalı sanayici ve işadamlarının önemli payı olduğunu söyledi.

Ekim ayı ihracat rakamlarının ülke ekonomisin gücünü ortaya koyduğuna dikkati çeken Okka, yakın coğrafyada yaşanan hadiselere ve dünyadaki ekonomik durağanlığa rağmen Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde büyüdüğünü aktardı.

- Konya ihracatta ülke ortalamasını aştı

Okka, geçen ayın ihracat rakamlarının da bunu teyit ettiğini vurgulayarak, ekim ayında gerçekleştirilen 13,5 milyar dolarlık ihracatın son 10 yılın en yüksek miktarı olduğunu anımsattı.

Konya'nın da ekim ayı ortalamasının üzerinde performans gösterdiğine işaret eden Okka, kentte yüzde 17'lik bir artışla 139 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Okka, bu yılın 10 ayında 1 milyar 277 milyon dolarlık ihracat performansının 2016'nın tüm yılına denk geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Konyalı sanayici ve iş adamlarımız 181 noktaya ihracat gerçekleştirmektedir. Bunların başında Irak, Almanya ve Cezayir gelmektedir. Sektörel bazda ise en çok ihracatını gerçekleştirdiğimiz ürünler; otomotiv endüstrisi, hazır giyim, gıda, çelik ve kimyevi ürünlerdir. Konya olarak ekim ayında Türkiye ortalamasının üzerinde ivme kazanarak Türkiye ekonomisine katkı sağlayan önemli bir şehir konumundayız."

- Konyalı iş adamları Mısır pazarına açılıyor

Konya'nın ihracatını daha da arttırmak için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Okka, Afrika kıtasını stratejik hedef olarak belirlediklerini dile getirdi. Okka, birçok büyükelçi ve iş adamı heyetlerini Konya'da ağırladıklarını, kenti tanıtmanın yanı sıra ikili iş görüşmeleri fırsatı sağladıklarını anlattı.

Okka, Mısır'da Mursi'nin 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından ekonomik ilişkilerin duraksadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Mısır ile darbe öncesi ticari hacme ulaşmak amacıyla yakın zamanda çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki günlerde Mısır'dan ticari heyet Konya'ya gelecek. Bunun karşılığında bizim heyetlerimiz de Mısır'da ziyaretlerde bulunacak. Bütün bunlar, 2023 hedeflerini yakalamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz önemli proje ve çalışmalardır. Yaklaşık 80'e yakın iş adamı ve temsilci, fabrikaları, iş yerlerini gezecek. İş kollarına ve meslek grubuna göre ikili iş görüşmeleri yapılacak. Konya'nın tarihi ve ekonomik potansiyelini tanıtacağız."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.