Konyalı sanayiciler toplantıda buluştu

Konyalı sanayiciler toplantıda buluştu
Konya Sanayi Odası (KSO), Konya’daki tüm sanayi sektörlerinin tamamını temsil eden meslek komiteleri ile ortak meslek komitesi toplantısı gerçekleştirdi.

 Sektör sanayicilerinin yoğun katılımıyla yapılan toplantıda, sektörlerin yanı sıra sanayinin genel sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili istişareler de yapıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya sanayisi ve Konya Organize Sanayi Bölgesindeki gelişmeleri değerlendirdi. Kütükcü, Konya sanayisinin iyi bir gelişim trendi yakaladığını ancak küresel ekonomide ve yakın coğrafyamızda yaşananların ülkenin genelinde olduğu gibi Konya ihracatında da düşüşlere neden olduğunu söyledi. Konuşmasında 64. Hükümete iş dünyasının önünü açan reformlardan dolayı teşekkür eden Başkan Kütükcü, “Yeni hükümetten de sanayicinin, iş dünyasının rekabet gücünü artıran eşzamanlı reformlara ara vermeden devam etmesini bekliyoruz. Yeni sanayi stratejileri ve sanayi politikalarının sanayiciye destek olacak şekilde belirlenmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
KOS’UN YENİ GENİŞLEME ALANINA YOĞUN TALEP VAR
Sanayicilere 23 milyon metrekare ile Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi haline gelen Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeler hakkında da bilgi veren Kütükcü, 4. Kısım Genişleme Alanı’nda üretime geçen firma sayısının 43’e yükseldiğini, 62 firmanın da inşaat çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti. 5. Kısım Genişleme Alanına da yoğun talep olduğunu aktaran Kütükcü, “Burada kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Ümidimiz 2016 sonuna kadar 5. Kısım Genişleme Alanı’nı tahsise açabilecek hale getirmek. Şu anda tahsis edebileceğimiz alanın 3 katına yakın talep almış bulunuyoruz. Tahsis yapacağımız tarihe kadar bu talebin nereye geleceğini hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.
“MAZERET YOK’ DÜSTURU HAYATIN HER ALANINDA UYGULANMALI”
Programın devamında sanayicilere Dr. Şaban Kızıldağ tarafından ‘Mazeret Yok’ semineri verildi. İş hayatında ve özel hayatta karşılaşılan engellerin nasıl fırsata dönüştürüleceği konusunda sanayicilere bilgiler veren Kızıldağ, her şeye rağmen mazeret yok düsturunun benimsenmesi ve bunun hayatın her alanında uygulanması gerektiğini kaydetti. Karşılaşılan sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenler ile ilgili görüşlerini de paylaşan Kızıldağ, “Misyon belirliyorsunuz, hedef belirliyorsunuz ancak yönetim ya da kadrolar değişince bunlar yarım kalabiliyor. Bunun için kesintiye uğratmadan çalışmamız lazım. Dünyadaki değişime bizlerin de ayak uydurması gerekiyor. Değişimlere ayak uyduramazsanız bir şey yapma şansınız kalmıyor. Bunu yapamazsak başarılı olamayız” dedi.
57 İSLAM ÜLKESİ ALMANYA’NIN YARISI KADAR ÜRETMİYOR
Konuşmasında insan yetiştirmenin önemine de değinen Kızıldağ, “Bir araştırma yaptık. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu 57 İslam ülkesini milli gelir, teknoloji, eğitim, sağlık, spor, marka, katma değer üretimi gibi kategorilerde inceledik. Bu ülkelerin toplam nüfusu 1 milyar 680 milyon. Yani dünya nüfusunun 3’te birine denk geliyor. Bu 57 ülke, 80 milyon nüfuslu Almanya’nın ürettiği katma değerin yarısını üretmiyor. Yani 40 milyonluk Almanya, daha fazla üretiyor. Almanya’nın milli geliri geçen sene 3,1 trilyon dolar. 57 ülkenin milli geliri toplamda 4 trilyon dolar. Bu ülkelerin içerisinde en fazla milli gelir de 819 milyar dolar ile Türkiye’nin. 820 milyar dolar da iPhone’nin 2015 yılında dünya genelindeki satış cirosu. Türkiye iPhone’nin 2015 yılındaki cirosundan 1 milyar dolar daha eksik bir milli gelire sahip. Bunun birçok nedeni var. Bana göre en önemli faktörlerden biri insan faktörü. İnsan karakterinin oluştuğu dönemdeki, eğitim ve iletişim modelinde problem var” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.