Konyalı şehidi binler son yolculuğuna uğurladı

Konyalı şehidi binler son yolculuğuna uğurladı
Diyarbakır’da çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer, Konya’nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Selçuk Özer, memleketi Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Doğrugöz Mahallesi’nde dualarla ve gözyaşları içinde toprağa verildi. 
Diyarbakır’ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada, toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs’ta başlatılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonunda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Konyalı Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer ile birlikte Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram ve Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı şehit düştü. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer’in cenazesi Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki General Galip Deniz Kışlasında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya Havaalanına getirildi. Düzenlenen karşılama töreninin ardından şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer'i naaşı, ambulansla memleketi Akşehir ilçesine bağlı Doğrugöz Mahallesine götürüldü. 1 kız çocuğu babası olan şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer’in cenazesi baba evinde helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Doğrugöz Mahallesi'ndeki Meydan Camisine götürüldü. Cenazenin camiye getirilmesi sırasında şehidin babası Yusuf, annesi Nevin ve eşi Huriye Özer güçlükle ayakta durabildi. 
Şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşegül Özer de yakınlarının kucağında her şeyden habersiz olup biteni izledi. Musallaya konulan tabutun başından uzun süre ayrılmayan şehidin bir arkadaşı ile ikindi namazını kıldırmak üzere kendisini ve şehit yakınlarını tabutun arkasından ayrılması konusunda uyaran Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar arasında tartışma yaşandı. Tabutun başından ısrarla ayrılmak istemeyen şehidin arkadaşı ile müftü arasında sözlü olarak başlayan tartışma araya giren askerler ve yakınları tarafından daha fazla büyümeden önlendi. Yaşanan tartışmaya rağmen tabutun başından ayrılmayan şehidin arkadaşı bir süre sonra ikna edilerek tabuttan uzaklaştırıldı. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer’in cenazesi ikinci namazını müteakip cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında dualarla ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenazeye, şehidin ailesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Milletvekilleri, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir protokolü ile askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.