Konyalılar piknik için nereyi tercih ediyor? Aile ortamı ve doğayla iç içe olması tercih sebebi oldu

Konyalılar piknik için nereyi tercih ediyor? Aile ortamı ve doğayla iç içe olması tercih sebebi oldu
Sıcak havaları değerlendirmek isteyen vatandaşlar Konya’nın birçok bölgesinde bulunan piknik ve mesire alanlarını tercih ediyor. Doğayla iç içe ve şehrin gürültüsünden uzak, ferah alanlar için Konyalı vatandaşlar farklı adresler önerdi

Sıcak havaları değerlendirmek isteyen vatandaşlar Konya’nın birçok bölgesinde bulunan piknik ve mesire alanlarını tercih ediyor. Doğayla iç içe ve şehrin gürültüsünden uzak ferah alanlarda piknik yapmak isteyenler için Konyalı vatandaşlar farklı adresler önerdi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcak havaları değerlendirmek isteyen vatandaşlar, aileleriyle ve arkadaşlarıyla şehrin yoğun temposundan uzakta, doğayla iç içe piknik yapabilecekleri alanları tercih ediyor. Konya’nın farklı lokasyonlarından adres veren vatandaşlar, en çok aileleriyle vakit geçirebilecekleri alanları tercih ettiklerini söylediler.

YANGINLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI!

Konya’da piknik yapmak isteyenlere önerilerde bulunan Hasan Taşpınar, “Konya-Ankara Karayolu, havaalanı yakınında bulunan Konya Birlik Parkı ve Konya Türk Yıldızları Parkı çok güzel. Bu parkları Konya’da piknik yapmak isteyenler için önerebilirim. Piknik yapmak isteyen vatandaşlar ormanlık alanlardan uzak durmamalılar. Çünkü çok fazla yangın çıkıyor. Özellikle bu mevsimler yangın mevsimi. Yangın konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor” dedi.

ANIL: AİLE ORTAMI OLDUĞU İÇİN BURALARI TERCİH EDİYORUM

Ailelerin tercih edebileceği piknik alanlarından bahseden Mehmet Anıl, “Piknik yapmak isteyenlere Meram bölgesinde bulunan Dutlukır Millet Bahçesi’ni tavsiye ediyorum. Konya Birlik Parkı, Konya Türk Yıldızları Parkı ve Sille Barajı gibi birkaç alanı da öneririm. Bu piknik alanlarına herkes ailesi ile gidip rahatlıkla vakit geçirebilir. Dinlenmek için genellikle buralar uygun yerler arasında yer alıyor. Aile ortamı olduğu için buraları tercih ediyorum” diye konuştu.

GÜZEL: TOROS DAĞLARI’NA ÇIKMALARINI TAVSİYE EDİYORUM

Konya’da piknik yapmak isteyenlere Sille ve Altınapa Barajı’nı tavsiye ettiğini söyleyen Ali Güzel, “Konya’da piknik yapmak isteyenlere Sille ve Altınapa Barajı’nı tavsiye ediyorum. Altınapa Barajı’na balık tutmak için gitmiştim. Ama sıcak olduğu için bir tane bile balık tutamadım. Konya çok sıcak serin yerler arıyoruz. Ben Ermenekliyim yeşil, doğal ortam bizim oralarda çok bunuyor. Ama işim gereği mecbur Konya’da yaşıyoruz. Buralar çok sıcak olduğu için Toros Dağları’na çıkmalarını tavsiye ediyorum. Hadim, Taşkent gibi bölgeler serin oluyor. Bu alanlar da tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

EFENDİ: PİKNİK İÇİN EN UYGUN YERLERDEN BİRİ

Meram Bağları’nı ve Sille Barajı’nı piknik yapmak isteyen ailelere öneren Ahmet Efendi, “ Konya’da bulunan Meram Bağları çok güzel bir yer. Bence piknik için en uygun yerlerden biri. Yine Sille Barajı ailelerin piknik yapıp, vakit geçirmesi için tercih edilebilir. Ecdat Parkını‘da öneriyorum” ifadelerini kullandı.

MUTLU: SİLLE VE MERAM BÖLGELERİNİ TERCİH EDİYORUZ

“Genellikle piknik için Ankara Yolu üzerinde bulunan Konya Birlik Parkı ve Konya Türk Yıldızları Parkı, Sille ve Meram bölgelerini tercih ediyoruz” diyen Galip Mutlu, “Meram Dere Mahallesi’ne kazandırılan Kızlar Kayası’nın çevre düzenlemesini beğenmedim. Kızlar Kayası’nın etrafına görsellik için havuz yapılabilirdi” görüşlerine yer verdi.

ERTEN: KENDİ BAHÇEMİ TERCİH EDİYORUM

Kendi bahçesinde piknik yapmayı tercih ettiğini aktaran Nazım Erten, şunları kaydetti: “Piknik için kendi bahçemi tercih ediyorum. Kendi bahçem olmasıydı, Sille Barajı’nı ya da belediyenin şehre kazandırdığı piknik alanlarını tercih ederdim. Şehir dışından gelen vatandaşlara Karaaslan Piknik Bahçesi ve Kozağaç Piknik Alanı’nını tavsiye ederim. Bu bölgeler piknik yapmak için oldukça geniş ve güzel alanlar.” •Pakize Şengül

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.