Konyalıların efsane baklava tarifi

Konyalıların efsane baklava tarifi
 Editör
Konya'nın en lezzetli baklavasını evde yapmak ister misiniz? Ev hanımlarının paylaştığı bu kolay tarifle siz de Konya'nın meşhur baklavasını hazırlayabilirsiniz.

Konyalı ev hanımı Ayşe Yavaş, yıllardır yaptığı ve herkesin beğendiği baklava tarifini paylaştı. Bu tarifle siz de evde kolayca lezzetli bir baklava yapabilirsiniz.

Malzemeler:

HAMURU İÇİN

3 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

300 gr ceviz

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 limonun suyu

ÜZERİ İÇİN

  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket fıstık

Hazırlanışı:

Un, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Cevizi rondodan geçirin. Toz şeker ve tarçın ile karıştırın.

Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.

BAKLAVANIN YAPIMI

Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayrılması gerektiğini aktaran Yavaş,'' Bezeleri un serptiğiniz tezgahta tek tek açın. Bir fırın tepsisini yağlayın. İlk hamuru tepsiye serin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.İkinci hamuru da serin ve yine tereyağı sürün. Üçüncü hamuru serin ve kalan cevizli harcın yarısını serpin. Dördüncü hamuru da serin ve kalan tereyağını sürün. Baklavayı bıçakla kareler halinde kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti azar azar baklavanın üzerine dökün. Fıstıkları rondodan geçirin ve baklavanın üzerine serpin. Baklavayı birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin. Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin. Yumuşak bir hamur olmalı. Cevizleri çok fazla rondodan geçirmeyin. İri parçalar da kalmalı. Şerbeti soğuk olarak dökün. Baklavayı fırından çıkardıktan sonra hemen şerbeti dökmeyin. Biraz soğumasını bekleyin. Baklavayı dinlendirdikten sonra servis edin'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.