Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Konyalının 3G’si

Konyalının 3G’si

Konyalının 3G’sini yani Gar, Gış ve Gıyameti birkaç gündür şiddetle yaşadık… Tabi bu 3G mevsime göre bizlerin dilinde çeşitli ifadelere bürünüyor. Goyun, Guzu, Geçi gibi mesela…

Şakası bir yana ben bu yaşıma kadar böyle uzun süreli yağan kar görmedim. Maşallah bereketi ile geliyor dedik ilk yağdığı salı günü. Facebook’ta Twitter’da herkes (bende dahil) kar fotoğrafları paylaştı. Çok romantik bir Salı günü geçirdi tüm Konyalılar…

Ta ki Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece elektrikler gidip gelmeye başlayana kadar.

Evlerini doğalgaz ile ısıtan vatandaşlar gece uykusundan üşüyerek kalktı. Bir baktı ki elektrikler yok. Kombi ve kazanlar da çalışmıyor tabi buna bağlı olarak… Eeee ne yapılacak peki? Yapacak hiçbir şey yok. Herkes paşa paşa yatağına yattı ve dua etmeye başladı elektrikler gelsin diye.

Öyle veya böyle sabah olmuştu artık. İşine gücüne varmak için yollara düştü insanlar. Arabası olanlar arabalarıyla işine giderken toplu taşıma araçlarını kullananlar özellikle tramvay kullananlar uzun süre duraklarda bekledi. Arıza yapan tramvaylar, ufak tefek kazalar derken işimize güç bela vardık.

İşyerine varmak çileyi bitirmedi ama! Şehirlerarası elektrik aktarım direkleri meşhur 3G nedeni ile yıkılınca (nasıl yıkılır çelik direkler ona da anlam veremedik de) Gonyalının da uzun süre unutamayacağı bir gün yaşadık. Çarşamba günü yaşananları tek tek anlatmaya lüzum yok diye düşünüyorum.

Tabi şimdi dağıtım şirketi olan MEPAŞ topu TEİAŞ’a atıyor. Diyor ki bize elektrik gelmiyor. Biz de dağıtamıyoruz.

Konya, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kadar kar yağışı alsa ne olur? Kabul edersiniz ki buraya yağmış olan kar bahsettiğim bölgeler için devede kulak kalır! Demek ki biz biraz daha fazla yağış alsaydık Allah muhafaza ölüm haberleri falan verecektik.

Olan oldu ve ortaya rezil bir Konya tablosu çıktı. Kimin eksikliği varsa, suç kiminse üzerine oturup düşünülmeli ve tedbirler alınmalıdır. Bir de elektrik, su gibi hayati bir ihtiyaç haline gelmiş de haberimiz yokmuş!

ÖSYM NE YAPIYOR?

17 Kasım'da başlayan KPSS 2014/2 tercihleri Çarşamba gecesi itibariyle sona erdi. Sınava giren lisans ve önlisans mezunu memur adayları tercih safhasına gelince beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. 2 ya da 4 yıllık bir üniversiteyi bitiren ve KPSS’ye girebilen (!) memur adayları ÖSYM’nin sisteminde -inanılması güç değil ama- mezun olarak gözükmüyor! Haliyle tercih de yapamıyor.

Sitede; “1 Kasım 2013 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan Aday İşlemleri Sistemi üzerinde eksik olan eğitim bilgileriniz yeni sınav başvurularınız ile birlikte güncellenecektir. Eğitim bilgilerinizde düzeltilmesi gereken durum varsa ilgili sınavın kılavuzunda belirtildiği şekilde değişiklik talebinde bulunabilirsiniz” deniliyor. Kılavuzda posta yoluyla düzeltme yapılacağı yazıyor. Bu devirde posta evet! Telefonla ÖSYM’yi arayarak bu durumun nasıl düzeltileceğini sorduk. Bize “Şehrinizdeki ÖSYM bürosunda sorunu düzeltebilirsiniz” denildi. Eyvallah dedik ve gittik. Düzeltildi sorun ama 3 TL aldılar! İyi ama neden? 4 sene okul okuyorsunuz mezun oluyorsunuz, ama memur hatası yüzünden sisteme mezuniyetiniz girilmiyor, sinirleniyorsunuz, üstüne bir de 3 TL veriyorsunuz. Ne ala memleket değil mi?

Bu arada bende bir bakayım dedim ve ÖSYM’ye giriş yaptım. Tercih falan da yapamam sınava girmedim çünkü. Biri 2 yıllık biri 4 yıllık iki diplomam olmasına rağmen ben de hala lise mezunu görünüyorum ÖSYM’nin gözünde. Gülelim mi ağlayalım mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR